İş Göremezlik Mağdurlarını Sevindiren Düzenleme

İş Göremezlik Mağdurlarını Sevindiren Düzenleme

Kamuajans.com - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), küçük yönetmelik değişiklikleri ile yüzlerce mağduriyetin önüne geçiyor. Bu düzenlemelerden birisi de 'Sosyal Sigorta işlemleri Yönetmeliği'nde yapıldı. 5 Aralık 2017 tarihinli Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile, sürekli iş görmezlik konusunda ortaya çıkan mağduriyet kaldırıldı.

Kamuajans.com - 05/12/2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile getirilen düzenleme öncesinde 2008/Ekim ayı başından önce % 50'nin altında sürekli iş göremezlik derecesi tespit edilen ve ölümü geçirdiği iş kazası veya tutulduğu meslek hastalığına bağlı olmayan sigortalıların hak sahiplerine ölüm geliri bağlanamamakta ancak 5510 sayılı Kanunla getirilen düzenleme ile 2008/Ekim sonrasındaki ölüm olaylarında hak sahiplerine de ölüm geliri bağlanabilmekte idi. 

SGK Yönetmelik değişikliğine giderek; iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü % 50 oranının altında kaybetmesi nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış iken 2008/Ekim ayı başından önce ölen ve ölümün iş kazası veya meslek hastalığına bağlı olmaması nedeniyle hak sahiplerine ölüm geliri bağlanmamış sigortalıların almakta olduğu sürekli iş göremezlik gelirinin, Kanunun yürürlük tarihine kadar aylık artışlarıyla güncellenmiş tutarının, hak sahiplerine gelir olarak bağlanmasını sağlamıştır.

Böylece; 2008/Ekim öncesi ve sonrası dönemlerde vuku bulan olaylar sonucunda gelir bağlanmasındaki uygulama eşitsizliğine son verilerek, yaşanan mağduriyetler giderilmiştir.

SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.