Genel Sağlık Sigortası Konusunda Açıklama

Genel Sağlık Sigortası Konusunda Açıklama

Kamuajans.com - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, SGK'nın Türkiye'nin son 16 yılda yaşadığı dönüşüm ve reform sürecini temsil eden yüzakı bir kurum olduğunu ve dünyada örnek olarak gösterildiğini vurguladı.

Kamuajans.com - Bakan Sarıeroğlu, "Bu reformun en önemli ayağını genel sağlık sigortası sistemi oluşturmakta. Bugün itibariyle ülkemiz nüfusunun halihazırda yaklaşık 99.5'ini genel sağlık sigortasının kapsamına aldığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Genel sağlık sigortası sistemi içerisinde kurum tarafından finansmanı sağlanan sosyal güvenlik hizmetlerinin en önemlilerinden birisinin de hastaların tedavisinin vazgeçilmez bir parçası olan ilaçların temini konusu olduğuna dikkat çeken Sarıeroğlu, bu hizmetle ilgili olarak sosyal güvenlik reformundan önce mevcut bazı uygulamaların olduğunu, SGK'nın SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı olmak üzere üç ayrı yapıda çalışmalarını sürdürdüğünü, her kurumun sağlık ve tedavilerde kullanılan ilaçlara erişim konusunda farklı uygulamaları olduğunu anlattı. Sarıeroğlu, "SSK'lılar SSK hastanelerinde bulunan eczanelerden ilaç temin etmek durumundaydı. Bu eczane sayısı 261 idi. Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na tabi olanlar ise kendi kurumları tarafından sözleşme imzalanan belli eczanelerden ilaçlara kavuşabiliyordu. Ülke genelinde eczanelerden yararlanma oranı yüzde 21 idi. Bugün itibariyle geldiğimiz aşamada yüzde 100 seviyesine ulaşmış durumdayız" açıklamasında bulundu.

Bugün 25 bin 270 eczane ile SGK'nın sözleşmesinin bulunduğunu bildiren Sarıeroğlu, "Söz konusu sağlık olunca bunun hiçbir zaman bir maliyet unsuru olarak görülmesi hükümetimizce söz konusu değildir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.