Emekliye Üçlü Zam Hesabı

Emekliye Üçlü Zam Hesabı

KamuAjans.Com-SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammına ilişkin 3 formül gündemde. Bu formüllere göre, maaşlarda 191 liraya varan artış gerçekleşecek...

Ocak'ta tüm emeklilerin maaşı değişecek. Memur emeklileri zam oranını toplu sözleşmeyle öğrendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise zam oranını 2017'nin ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon belirleyecek. Ancak hem Merkez Bankası'nın tahminleri hem beklenti anketleri hem de enflasyon verileri zammın ipuçlarını veriyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 3 formül gündemde..

TAKVİM HESAPLADI

Bunların ilkini, Merkez Bankası'nın yıllık enflasyon tahmini ortaya koydu. Merkez Bankası, 2017 yılı enflasyonunun yüzde 8.7 olarak gerçekleşebileceğini duyurdu. Bu tahmine göre; 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyon, yani emeklilerin Ocak zammı yüzde 2.65 olacak. Diğer formülü, Merkez Bankası'nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği beklenti anketi ortaya koydu. Bu anketlerin sonuncusunda, 2017 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 9.46 olarak çıktı. Bu beklentiye göre de emeklilerin Ocak zammı yüzde 3.37 olacak. Son formül ise gerçekleşen enflasyon verilerinden çıktı. Ağustos'ta yıllık enflasyon yüzde 10.68 olarak gerçekleşti. 2017 enflasyonunun da bu seviyede gerçekleşmesi durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 4.52 seviyesinde olacak. TAKVİM, her 3 senaryoya göre de yeni maaşları hesapladı. Emekliler, kuruşu kuruşuna hesap yaptığımız tabloya bakarak yeni maaşları konusunda bilgi edinebilecek. Artış 191 liraya kadar çıkacak.. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.