Emeklilikte Yaşa Takılanlarla İlgili Yeni Açıklama

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla İlgili Yeni Açıklama

KamuAjans.Com- Türkiye'de önemli bir kesimi ilgilendiren (EYT) emeklilikte yaşa takılanlar konusu uzun süredir hükumetten çalışması yapılması yönünde talep ediliyordu.500 bin civarında vatandaşımızın beklediği emeklilikte yaşa takılanlar yasası 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan düzenlemeyle ortaya çıkmıştı.

Ülkemizde milyonlarca emekli bulunmakta ve bunun yklaşık 500 bini emeklilikte yaşa takılma mağduriyeti yaşamaktadır. Bu konu uzun zamandır çeşitli yollardan bakanlığa ve TBMM'ye ulaştırıldı.

Konu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e de soruldu. Şimşeköncelikle bireysel emeklilik konusuna değindi. Getirdikleri bireysel emeklilik sistemiyle güzel bir çalışma meydana getirdiklerini ve bu durumdan da mutluluk duyduğunu belirtti. Kendisine sorulan emeklilikte yaşa takılanlar konusunda da hassasiyetle hareket ettiklerini erken emeklilik için çalışma yaptıklarını söyledi. Çalışma ile ilgili detaylara giremeyeceğini ancak Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

 Sonunda hükumet bu konuya duyarsız kalmadı ve bir yasa tasarısı hazırladı. Bu tasarıya göre 8 Eylül 1999 dan önce sigortalı bu durumdan ayrı tutulacak. Ve yine 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanlarla ilgilide bir ayrıntı sözkonusu olacak. Bu tarihten sonra emekli olanlarla ilgili bu kanun yürürlüğe girdikten sonra 360 gün içinde bu istisna ile emekli olmaları amaçlanıyor.

Ayrıca NTV canlı yayınına katılan Prof.Dr.Cem Kılıç emeklilikte yaşa takılanların durumu ne olacağı konusunda açıklamalarda bulundu.


Bu yasanın mağdurları yasada yapılacak değişiklik ile mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Hükümet kanadından şuana kadar cevap gelmezken NTV canlı yayınına katılan Pro.Dr. Cem Kılıç EYT yasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte O Açıklama

Kamu mali disiplinini bozmamak adına SGK kanadında böyle bir çalışma olmadığını belirtti.Eğer beklenti içerisinde olanlar var ise SGK gelir gider yapısı daha iyileştikçe aktüvel denge pozitife döndükçe ilerde düşünülebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.