Emeklilere 30 Yıl Üstü İkramiye Farkı ve Promosyon Torba Yasaya Konmadı

Emeklilere 30 Yıl Üstü İkramiye Farkı ve Promosyon Torba Yasaya Konmadı

Emekli - TBMM'de yürütülen torba yasa çalışmalarında emeklilerle ilgili güzel haberler çıkmaması emeklileri üzdü. Özellikle emeklilere promosyon ve 30 yıl üstü ikramiye farkı ile ilgili bir gelişmenin yaşanmaması emeklilerce ve emekli dernekleri tarafından tepkiyle karşılandı. Çağrıda bulunan emekliler durumun en azından mecliste yapılacak görüşmeler esnasında güncelleme yapılmasını istediler.

Bu tepkilerden birisini de Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir oldu. Özdemir yaptığı değerlendirmesinde;

"Son bir senedir promosyonla yatıyor, 30 yıl üstü ikramiye farkı ile uyanıyoruz. Bir türlü paralarımızı alamadık.

30 yıl üstü ikramiye farklarının mecliste komisyonda görüşülüp güncelleme yapılmadan verileceğine dair bir hüküm konulması adalet ve hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmayan bir durum ortaya çıkarmakta olup, alacağımız paralar bir yaramıza derman olmayacaktır. İnşallah Mecliste görüşülürken güncelleme kararı alınır kanunlaşır da alacağımız paralar bir işe yarar.

Bu günlerde promosyon gene uykuya yatırıldı, hiç bahseden yok. Güya Başbakanımızın son sözünü bekliyor. İnşallah Başbakanımız duyarlılık gösterir de emeklinin promosyonunun ödenmesine karar verir.

Emekli, 30 yıl üstü ikramiye farkları ve promosyonu hala yılbaşı ikramiyesi gibi bekliyor! İnşallah piyango ikramiyeleri gibi bir kişi değil de, 11.5 milyon emeklinin hepsi sevinir.

Piyasada gıdalara yapılan zamlarla enflasyon tavan yapmış durumda maaş zamlarımız yılbaşından önce bitti, TUİK enflasyon hesaplamalarında yeni düzenlemeler yapmazsa, enflasyon farkı alırız inşallah. Yoksa alacağımız promosyon ve ikramiye farkları ile ancak birkaç ay açık kapatırız.

Görülüyor ki, 2016 emeklilerin umutla, korku arasında gidip geldiği, maaşlarının harcamalar karşısında eridiği bir yıl oldu. Eğer hükümet önümüzdeki kısa süre içinde 30 yıl üzeri için emekli ikramiyesi ödemesinde güncellemeye gitmez, promosyonlara ilişkin somut bir karar almazsa, 2016 yılı hepimiz için, her açıdan kapkara bir yıl olarak tarih sahnesindeki yerini alacaktır.

Ümidimiz 2017 nin başta emeklilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımız için güzel bir yıl olmasıdır.

Bu vesile ile vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar, 2017’nin sağlık, esenlik ve mutluluk getirmesini temenni ederiz" 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.