Emekli Maaşı Artarsa Piyasalar Rahatlar, Emekliler Nefes Alır

Emekli Maaşı Artarsa Piyasalar Rahatlar, Emekliler Nefes Alır

KamuAjans.Com-TESK Genel Başkanı Palandöken: Emekli maaşlarında artış olduğu takdirde piyasalar rahatlar, emekliler nefes alır.Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Emekli maaşlarında artış olduğu takdirde piyasalar rahatlar, emekliler nefes alır." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye'de 11 milyonu aşkın vatandaşın emekli maaşı aldığını kaydetti.

Söz konusu maaşlara yönelik bazı iyileştirmeler yapılması gerektiğine işaret eden Palandöken, "Maaşların yetersizliği nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca emekli var. Emekli maaşlarında artış olduğu takdirde piyasalar rahatlar, emekliler nefes alır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, emekli maaşlarının düşük olması sebebiyle yaklaşık 4 milyon emeklinin çalışmaya devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yaşam standartları ve açlık sınırı göz önünde bulundurulduğunda en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması gerekiyor. Emekli maaşlarının yeterli düzeyde artırılması halinde gençlerimiz daha çok iş bulma olanağına kavuşur. Daha verimli ve hızlı kalkınma, genç nüfustaki işsizliği en alt düzeye indirerek sağlanır. İş gücü potansiyeli olup da çalışamayan işsiz genç ülkemiz için bir kayıptır."



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.