Emekli İkramiyesinde Kullanılamayan Süreler!

Emekli İkramiyesinde Kullanılamayan Süreler!

KamuAjans.Com-Aylık bağlanmak suretiyle emekliye ayrılan Devlet memuruna ödenecek emekli ikramiyesinin miktarını etkileyen unsurlardan birisi de ikramiye ödemesine esas hizmet süresidir. Ancak çalışılan her süre, ikramiye hesaplanmasında kullanılmıyor.

Devlet memurlarına emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin hususlar 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununda düzenlenmiştir. Bu Kanundaki belirlemeye göre, ödenecek emekli ikramiyesinin miktarı; memurun son aylığına ilişkin emekli keseneği matrahının toplam ikramiye yılı (fiili hizmet yılı) ile çarpımı suretiyle hesaplanmaktadır.

Ancak, hizmet sürelerinden bazıları emekli ikramiyesi hesabında değerlendirilirken, bazı hizmet süreleri ise dikkate alınmamaktadır.

Devlet memurlarının;

**Serbest çalışarak (BAĞ-KUR primi ödemek suretiyle) geçirmiş olduğu süreler,

**Özel sektörde çalışarak(SSK primleri ödemek suretiyle) geçirmiş olduğu süreler,

**Kamu kurum ve kuruluşlarında Emekli Sandığı Kanununa tabi olmadan çalıştıkları görevlerden kıdem tazminatı (iş sonu tazminatı) almayı gerektirecek şekilde ayrılmamış olmaları halinde, bu görevlerde geçirmiş oldukları süreler,

**Kamu kurum ve kuruluşlarında Emekli Sandığı Kanununa tabi olmadan çalıştıkları görevlerden kıdem tazminatı (iş sonu tazminatı) almayı gerektirecek şekilde ayrılmış olmakla birlikte, görevden ayrılırken karşılığında iş sonu tazminatı, emekli ikramiyesi, kıdem tazminatı veya başka bir ad altında tazminat almış oldukları süreler,

**Daha önce emekli ikramiyesi almış olmaları halinde, yeniden göreve başlamalarından önceki hizmet süreleri,

**18 yaşından önceki hizmet süreleri,

**Tam yıldan fazla ya da eksik olan hizmet süreleri

emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınmamaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.