BES Yasasının Çalışanlara Etkisi

BES Yasasının Çalışanlara Etkisi

KamuAjans.Com-Artık zorunlu hale getirilen BES Yasası Milyonlarca Çalışanı Etkileyeceği Belirtiliyor.

BES YASASI MİLYONLARCA ÇALIŞANI ETKİLEYECEK<br />

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren bireysel emeklilik düzenlemesi yasalaşarak Meclis’ten geçti. Kamu ve özel sektörde çalışan 45 yaş altı her çalışan için BES zorunla hale geldi. Yeni düzenlemeyle beraber 10 yıl içerisinde 100 milyar TL’lik bir fon oluşması beklenirken 45 yaş altı ücret karşılığı çalışanların, işverenleri aracılığıyla otomatik olarak emeklilik planına dahil olması sağlanacak.<br />

<br />

Medyada Çok Konuşulmuştu,<br />

<br />

Milyonlarca kişinin çalışma hayatına etki eden kanun, medyanın da gündeminde yer alıyor. Zorunlu BES’le beraber 45 yaş altı yaklaşık 15 milyon çalışanın en düşük 49,40 en yüksek 321, 16 TL kesilmesi bekleniyor.Zorunlu bireysel emeklilik düzenlemesinin medyaya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in raporuna göre bulunduğumuz yıl içerisinde, yoğun bir gündem olmasına rağmen, bireysel emeklilik düzenlemesi 4076 yazılı basın haberinde yansıma buldu. Kalkınma planlarına ve kalkınma planlarına uygun dönüşüm programlarına uygun bir tasarı olması beklenen düzenlemede, çalışanın emeklilik planına dahil olması kendisine iletildikten sonra sözleşmeden cayma hakkına da sahip olacak. Çalışan milyonların, maaşlarının düşük olmasından şikayetçi olduğu Türkiye’de bundan sonraki süreçte neler olacağı ise merakla bekleniyor. 

<b><br />

<br />

<br />

<br />

</b>

AJANS PRESS /  <a href="mailto:[email protected]" target="_blank">[email protected]</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.