Milyonlarca Emekli Ek Ödemeyi Bekliyor!

Milyonlarca Emekli Ek Ödemeyi Bekliyor!

Kamuajans.com – Emekli maaşları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarca emekli merakla intibak haberini bekliyor. Özellikle 2000'den sonra emekli olan SSK ve Bağ-Kur'lular ile kurum farkı nedeniyle maaşı düşük kalan memur emekliler 'emekliye intibak düzenlemesi' 'emekliye ek ödeme ve zam ne kadar olacak' sorgulamalarını internet üzerinden yapıyor. Eğer talepler hayata geçerse emekli maaşlarında 355 liraya kadar zam ve memur emeklilerine de ek ödeme yapılacak. İşte emekliye intibak ve

Milyonlarca emeklinin gözü intibakta. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak düzenlemesi beklentisi taşıyor.

Meslektaşına göre düşük maaş alan memur emeklileri de kurum farkı kaynaklı farkın giderilmesini istiyor. 2000'den önce emekli olan 2 milyon kişiye yapılan intibak zammı, 2000 ve sonrasında emekli olanları da beklentiye sokmuştu.

Bunun için yargı süreci başlatılmış; Anayasa Mahkemesi ise Meclis'i adres göstermişti. Emekliler, intibak için Meclis'in açılacağı 1 Ekim'i bekliyor. Eğer intibak çıkarsa, 5 milyon emeklinin maaşı değişecek.

HER AY İLAVE ÖDEME

Memur emeklilerinin intibak talebi ise Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. Talep ile aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi hedefleniyor.

Düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilmesi isteniyor.

KURUM KAYNAKLI MAAŞ FARKI KAPANACAK

Eğer bu talep hayata geçerse, aynı görevden emekli olmuş kişiler arasındaki kurum kaynaklı maaş farkı kapatılacak.


Kaynak : Sabah 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.