Karamollaoğlu'ndan EYT Açıklaması!

Karamollaoğlu'ndan EYT Açıklaması!

Kamuajans.com – Uzun süredir gündemden düşmeyen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündemine alarak, hükümete seslendi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı bir konuşmada uzun bir süredir mağduriyet yaşayan emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorununu gündeme taşıdı. EYT’lilerin hakkının gasp edildiğine değinen Karamollaoğlu, hükümete seslendi. Karamollaoğlu, “Emeklilik için yaşa takılanlar var. Adam emekli olmuş maaş alamıyor. Adam emekli olmuş sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Böyle bir mantık olur mu?” sorusunu sorarak emeklilik sistemindeki yanlışlıkların altını çizdi.

“NİYE GARİBANLARIN HALİNDEN ANLAMIYORSUN?”

EYT’liler ile yaptığı görüşmeyi anlatan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “EYT’liler bize geliyorlar; ‘Biz derdinizi anlıyoruz ama, bu işi şuan muhalefette çözemeyiz, sadece dile getiririz’ diyoruz. Devlette diyor ki, ‘Para mı var ki yapalım biz bunu.’ Sen israf ederken, yolsuzluğa para ayırırken bana mı soruyorsun? Niye sen onlara ayırıyorsun da bu garibanların halinden anlamıyorsun? Hele de sigortalılar, daha önceden sigortalı olanlar. Dünyada ‘Yanlış kararlar madalya verelim’ denilse, zannediyorum ki bunlara verilir” ifadelerini kullandı.

“GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?”

Karamollaoğlu, emeklilik sisteminin yanlış olduğunu işaret ederek, “İşçiler bilir. Bunlar geçmişte bir kanun çıkardılar, ne kadar çok çalışırsan, emekli maaşın o kadar azalacak. Güler misin ağlar mısın? Olmaz böyle bir mantık olmaz. Bunlara da bir şeyler söylediğin zaman, ‘Paramız mı var?’ diyorlar. Adam köprüye parayı buluyor, hastaneye parayı buluyor, yola parayı buluyor, binayı yıkıp yerine yenisini yapmak için parayı buluyor. Saraylar da yapıyoruz. Şimdi artık saraylardan idare ediliyoruz” şeklinde konuştu.





Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.