Her Yeni İstihdamda Ücret, Vergi, Prim Devletten

Her Yeni İstihdamda Ücret, Vergi, Prim Devletten

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Ekonomi Şurası'nda iş dünyasına yeni istihdam seferberliği çağrısı yaptığını hatırlattı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz de çalışma bakanımızla günlerce gece geç saatlere kadar çalıştık. Bakanımız sağ olsun. Yeni, kapsamlı ve cesur bir teşvik paketi hazırladı. 30 Nisan'a kadar yapılacak her yeni istihdamda, ücret, vergi ve prim devletten. Sonrasında da en az 9 ay, vergi ve prim ödemiyoruz. Yani sağlayacağınız her 1 ilave istihdam için size yılda yaklaşık 20 bin lira destek geldi. Ekonomik sıkıntı yaşayan, işleri yavaşlayanları da unutmadık. Onlara da mevcut istihdamı muhafaza etsinler diye kısa çalışma ödeneği geldi. Buraya başvurun, 3 ay ücretleri devlet karşılayacak. Bunlarla ilgili detay bilgileri TOBB web sayfasından veya oda, borsalarımızdan alabilirsiniz" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 il ve 160 ilçede bu seferberliğe sahip çıktıklarını belirterek, "Tüm işletmelerimize kampanyaya katılın çağrısında bulunduk, bulunuyoruz. Her ilde oda ve borsa bünyesinde destek ve teşvik tanıtım merkezleri kurduk. Takip ediyorum, oda ve borsalarımın hepsi, canla başla çalışıyor. Böylece bu kampanyayı tüm ülke çapında tanıtıyor ve en geniş katılımı hedefliyoruz. Denizli'deki tüm oda ve borsalarım da bu işe kenetlendi. Müthiş bir şekilde çalışıyor, her yere ulaşıyor, tanıtım yapıyor, katılım sağlıyorlar. Çalışma Bakanlığı'mızın yerel teşkilatı da her ilde yanımızda ve bizimle birlikte emek veriyor. İllerdeki en büyük ve en çok istihdam sağlayan firmalara ulaşıyor, bire bir görüşüyoruz. Buradan Denizli'deki tüm işverenlere tekrar çağrıda bulunuyorum. Bu tarihi desteklerden faydalanın, istihdam kampanyasına katılın" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.