Emeklilerden Meclis'e 7 Talep!

Emeklilerden Meclis'e 7 Talep!

Kamuajans.Com – Emeklilerin öncelikli ve önemli talepleri Meclis'te konuşuldu. Emeklilerin 7 talebi gündeme geldi. Bursa milletvekili Yüksel Özkan emeklilerin sorunlarına mecliste değinerek talepleri dile getirdi.

Emeklilerin ekonomik koşullarda zor durumda olduğunu belirten Özkan maaşlara seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade ederek asgari ücretin altına emekli maaşı olmaması gerektiğini ifade etti.

Özkan'ın başlıca emekli talepleri şöyle oldu;

-----Dövizdeki yükseliş ve ekonomik koşullar nedeniye emekliye seyyanen zam yapılmalıdır,

-----İntibak yasası yeniden düzenlenerek asgari ücretin altında emekli maaşı bırakılmamalı,

-----Kalkınmadan emeklilere pay verilmeli,

-----Sağlıkta katkı payı ve katılım payı derhal son bulmalı,

-----EYT Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti derhâl giderilmeli,

-----Bayram ikramiyeleri en az asgari ücret tutarında olmalı,

-----Emeklilere sendika kurma ve üye olma hakkı tanınmalıdır.

Özkan konuşmasını şöyle tamamladı; "Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; emeklilerin öncelikle ve önemli talepleri: Dövizdeki son yükselişle ağırlaşan ekonomik koşullar sonucu emekliler can çekişmektedir. Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmalıdır. 700 Türk lirasının altında maaşı olanların olduğunu unutmadan en düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalıdır. İntibak yasası yeniden düzenlenmelidir. Kalkınmadan pay emeklilere derhâl uygulanmalıdır. Sağlık alanında uygulanan katkı ve katılım payına derhâl son verilmelidir. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti derhâl giderilmelidir. İki dinî bayramda en az asgari ücret kadar iki ikramiye verilmelidir. Emeklilere sendika kurma ve üye olma hakkı tanınmalıdır." diyerek sözlerini tamamladı.



SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.