Çalışan Emekliye Çifte Tazminat Fırsatı

Çalışan Emekliye Çifte Tazminat Fırsatı

Kamuajans.com – Soru:2002 yılında emekli oldum. Ayrıldığımda işyerimden 15 yıllık tazminatımı da aldım. Son 10 yıldır yeni bir işyerinde çalışıyorum. Buradan ayrıldığımda tazminat alabilir miyim? Tazminatım kaç yıllık olarak hesaplanır? Metin KEÇECİ

Ülkemizde sigortalıların emekli olduktan sonra çalışmalarının önünde bir engel bulunmuyor. Ayrıca emekli olduktan sonra çalışanlar ile diğer çalışanlar arasında izin tazminat gibi özlük hakları bakımından da bir ayrım yapılamıyor. Bu yüzden emekli olduktan sonra tazminat alan sigortalılar yeniden çalışmaya başlarlarsa ve 1 yılı doldururlarsa yine ikinci bir tazminatı da alırlar. Siz de eğer işten istifa etmeden çıkartılırsanız 15 yıl üzerinden son brüt maaşınıza göre tazminat alırsınız.

Emekli olurken kendi isteğiniz ile ayrılarak tazminat alırsınız. Ancak sonra çalışırken istifa ederseniz tazminat alamazsınız.

Faruk Erdem

Kaynak : Yeni Asır 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.