YSK Sandık Görevlisi Ücretlerini Neden Yatırmıyor?

YSK Sandık Görevlisi Ücretlerini Neden Yatırmıyor?

Seçim 2018 –ÖSYM sınav görevi ücretlerini sınavın hemen ardından yatırırken YSK 2 hafta geçmiş olmasına rağmen sandık görevlilerinin ücretlerini henüz ödemedi. Yaz tatili döneminde özellikle öğretmen ve kamu görevlilerin görev aldığı seçim sandık görevlileri yaz tatili harçlığı açısından da ödemenin bir an önce yapılmasını bekliyor.

Geçtiğimiz son 2 haftada başta ülkemiz için en önemli seçim sürecinde sonrasında milyonlarca öğrencinin kaderinin belli olacağı ünversiteye giriş sınavı YKS'de görev alan öğretmenler bu süreçleri başarı ile atlattı.

Aldıkları görev karşılığı belirlenen ücret üzerinden maaş alan öğretmenler 24 Haziran'da yapılan başkanlık seçiminde görev aldı bir sonraki hafta öğrenciler için önemli olan YKS sınavında görev alan öğretmenler bu görevleri üstlenirken onlarca sorunun üstesinden geliyor. Üniversite sınavında görev alan öğretmenler sınavın üzerinden 4 gün geçmesinin ardından sınav görevi ücretlerini almıştı. Üniversite sınavından 1 hafta önce yapılan başkanlık seçiminde görev alan öğretmenler ise YSK'dan haber bekliyor.

24 Haziran sabahı erken saatte sandık görevi için görevli oldukları okullarda sandıkların başında bulunan eğitimciler seçimden öncede YSK tarafından belirlenen kurslara katılarak görevlerini laiki ile yapmak için büyük özveride bulundular. Buna rağmen henüz sandık görevi ücretlerinin henüz ödenmemiş olmasından dolayı duydukları huzursuzluğu sosyal medyada dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.