Yeni Mezunun Ücretinin Yarısı Devletten

Yeni Mezunun Ücretinin Yarısı Devletten

Kamuajans.com - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında "Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulması Protokolü"nün TOBB İkiz Kuleler'deki imza törenine katıldı.

Kamuajans.com - Müzezzinoğlu, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı'nın ilk etkinliğini önceki hafta Konya'da yaptıklarını anımsatarak, bu kapsamda işçisinden işverenine, sendikasından sivil toplum kuruluşu temsilcisine kadar farklı kesimlerin görüş ve önerilerini dinlediklerini aktardı.

Söz konusu programın geçen hafta cuma günü 10 ilde daha yapıldığına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, 81 ilin tamamında toplumun farklı kesimleriyle bir araya geleceklerini bildirdi.


Yeni mezunun ücretinin yarısı devletten

Müezzinoğlu, işsizlikle mücadelede işverenlerin artı istihdamının büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, özellikle üniversiteden yeni mezun olanların mevcut istihdama ek olarak istihdam edilmesi halinde ilk yıl net asgari ücretin yüzde 50'si, ikinci yıl ise yüzde 25'i kadar destekleyeceklerini vurguladı.

İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan da imzalanan protokol ile istihdam artışını hedeflediklerine işaret ederek, TOBB ile iş birliği kapsamında 252 noktada hizmeti vatandaşın ayağına götüreceklerini bildirdi.


HEDEFLENEN AKTİF İŞ GÜCÜ HİZMETLERİ 600.000


İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI 300.000 KİŞİ: İş başı eğitim programları ile amacımız, gençlerimizin iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve mesleki tecrübe eksikliklerini gidermektir. Aynı zamanda işverenlerimizin de aradıkları nitelikli elemanları bulma ve tanıma imkanı sağlanmaktır.

İş Başı Eğitim Programı katılımcılarına tam zamanlı olarak programa katılmaları halinde kendilerine bakanlık olarak 1 net asgari ücret tutarında ödeme yapılacaktır. Bu kapsamda bir yıla kadar çalışanın ücreti devlet tarafından karşılanacak olup program süresinde işveren çalışanına hiçbir ödeme yapmayacaktır. Şayet işveren devletin ödemesine ilave bir ödemeyi çalışana yapar ve bunu belgelendirirse; yaptığı bu ödemeyi gelir vergisinden düşme imkanına sahip olacaktır.

TOPLAM HEDEFLENEN İSTİHDAM 880.000

Bu kapsamda işverenlerimizin rekabet gücünü arttırmayı hedefliyoruz. Program sonunda istihdam edilen katılımcıların 42 aya kadar sigorta işveren primleri Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır.

Ayrıca mesleki eğitim programıyla 100.000 kişi, girişimcilik eğitim programıyla 100.000 kişi ve TYP'den 100.000 kişinin faydalanarak aktif iş gücü programlarıyla istihdama katkı sunulması hedeflenmektedir.


ARTI İSTİHDAM PROGRAMI --- 280.000

Artı İstihdam Programı"yla katma değeri yüksek olan sektörlerde istihdamını arttıran işverenlerimizin işçileri için ödeyeceği ücretin 1. yılında net asgari ücretin %50'sini, 2. yılında ise net asgari ücretin %25'ini karşılayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.