'Yaz Saati Uygulamasıyla Ciddi Tasarruf Sağlayacağız'

'Yaz Saati Uygulamasıyla Ciddi Tasarruf Sağlayacağız'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Yaz saati uygulamasıyla ciddi tasarruf sağlayacağız." dedi.

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının tüm yıl boyunca uygulanmasıyla önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanacağını belirterek, "Mesai ve eğitim saatlerinde karanlık süre azalacak, geçiş dönemindeki olumsuzluklar yaşanmayacak." ifadesini kullandı.



Albayrak, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, gün ışığından daha fazla yararlanmak için yaz saati uygulamasını bundan sonra tüm yıla yayma kararı aldıklarını dile getirdi.



Uygulamanın hayırlı olmasını dileyen Albayrak, "Uygulama ile ciddi tasarruf sağlayacağız. Mesai ve eğitim saatlerinde karanlık süre azalacak, geçiş dönemindeki olumsuzluklar yaşanmayacak." değerlendirmesinde bulundu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.