Yargıtay'dan Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Karar!

Yargıtay'dan Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Karar!

Kamuajans.Com – Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir fabrikada milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir olay yaşandı. Mesai saatleri içinde bankaya giden Forklift operatörü olarak çalışan işçi, geri döndüğünde işinden oldu.

İşe iade davası açan ve kendisine mobing uygulandığını öne süren işçi, feshin haksız ve hakkaniyete aykırı olduğunu iddia etti.

Mahkeme, davacı işçinin işe iadesine karar verdi. Bu kararın temyize gitmesi sonucunda Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkeme kararını bozdu.

Yargıtay kararında, "Davacının davalı işveren aleyhine tutum ve davranışlarda bulunduğu ve müdürüne haber vermeden çalışma saatleri içerisinde özel işlerini halletmek için bankada bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu hususu kendisinin de savunmasında doğruladığı, ayrıca bölge müdürüyle yaptığı görüşmeyi gizlice kayıt altına aldığını dosyaya sunulan mail çıktısında açıkça kabul ettiği, kendisine mobbing uygulandığını iddia ettiği ortadadır. Tüm bu deliller birlikte değerlendirildiğinde davacının bu davranışlarının haklı feshe sebep olacak nitelikte olmamakla birlikte iş ilişkisinin sürdürülmesinin davalı işveren açısından önemli ve makul ölçüler içinde beklenemeyecek hale gelmesine sebep olduğu, feshin geçerli sebeplere dayandığı anlaşıldığından, davanın reddi yerine yanılgılı değerlendirme ile davanın kabulüne karar verilmesi hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.