Trafik Cezası Yediyseniz Bu Haberi Okuyun

Trafik Cezası Yediyseniz Bu Haberi Okuyun

KamuAjans.Com-Maliye Bakanı Ağbal, "Geçmişten kesilen trafik para cezaları konusunda çalışmak lazım. Gerekli açıklamaların yapılmadığı yerlerde, adalete uygun olmadığı anlaşılırsa bu çalışmayı yapmak gerekir." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çorum Valiliğini ziyaretinde bir gazetecinin Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki (TEDES) düzenlemelere ilişkin çalışmaları sorması üzerine, bu konuda İçişleri Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerini söyledi.

TEDES'in, yaklaşık 3 yıl önce İçişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının birlikte çalışmasıyla hayata geçirilen bir sistem olduğunu dile getiren Ağbal, buradaki amacın, özellikle belediyelerin yapacakları bir yatırımla kent içinde trafik kurallarına uyum derecesini artırmak olduğunu belirtti.

Bakan Ağbal, "TEDES kapsamında geçmişte kesilen trafik para cezalarının iptali için bir çalışma var mı?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Geçmişte kesilen trafik para cezaları konusunda çalışmak lazım. Burada eğer gerekli uyarı levhaları konulmayan ortamlarda, gerekli açıklamaların yapılmadığı yerlerde gerçekten hakkaniyete ve adalete de uygun olmadığı anlaşılırsa bu çalışmayı yapmak gerekir. Bu doğru bir talep. Bu şekildeki trafik para cezalarının tahsilatı konusunda bir çalışma yapılabilir. Bu konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı da var ama bu konuda hiç kimse tereddüt etmesin. AK Parti hükümetleri olarak her zaman söylüyoruz; adaletten ve hakkaniyetten hiçbir zaman ayrılmayız. Bu konuda gelen şikayetlere bağlı olarak sanıyorum Türkiye’de az sayıda yerde böyle şikayetler söz konusu. Burada da İçişleri Bakanlığımızla beraber ortak çalışmayı yaparız ve sonucuna göre de gerekli düzenlemeleri yaparız. İstiyoruz ki Türkiye’deki trafik düzeni bakımından herkes trafik kurallarına tam riayet etsin."

Muhabir: Gazi Nogay 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.