Tarımın Altın Kilidi Küçük Aile İşletmeleri

Tarımın Altın Kilidi Küçük Aile İşletmeleri

Kamuajans.com – Aydın Ziraat Odaları Eski Başkanı, TBMM Tarım Orman ve Köy işleri Komisyon Üyesi, Aydın AK Parti Milletvekili Rıza POSACI, yaptığı açıklamada; Tarım ve Hayvancılıkta ilk hedeflerinin küçük aile işletmelerine destek vermek olduğunu belirtirken, bunun üzerinde çalışma yaptığını, projelerin küçük aile işletmeleri üzerinden yapıldığında tarım ve hayvancılıkta pozitif anlamda gelişmeler olacağını, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu konuda oldukça hassas olduğunu söyledi.

Rıza POSACI’nın açıklamaları şöyle:

Tarım ve Ormancılık Bakanlığının bu kapsamda 20.02.2019 Tarihli ve 30692 Sayılı Resmi Gazete “Güney Anadolu , Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Konya Ovası Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları (2019/16)” başlığıyla yayınladığı tebliğde küçük aile işletmelerinin hayvancılık alanın da önlerinin açılacağı aşikardır, dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında, Aydın'da Tarıma Dayalı İhtisas Seracılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yer seçimleri bu plan içerisine alınmıştır.

Cumhurbaşkanımızın teveccühü ve destekleri ile Aydın seracılık konusun da hak ettiği yeri alacaktır.

Bilindiği gibi ekonomik getirisi yüksek olan seracılık, küçük aile işletmelerinin önünü açacaktır. Daha az alan da daha çok kazanç sağlanırken, küçük aile işletmelerinin de yere daha sağlam basmaları sağlanacaktır.

POSACI, Aydın’ın seracılık açısından optimum şartları sağladığını, ısınma açısından şanslı olduğunu belirtirken, doğal kaynaklardan yararlanarak, seracılığın bölgemizde uygulanabilir yapıda olduğunu kaydetti. Aydınımızın getirisi yüksek ürünlerle seracılık konusun da marka bir şehir olma yolunda emin adımlarla yürüyeceği aşikardır.

Küçük aile işletmelerinin tarım ve hayvancılık konusunda altın anahtar olduğunu dile getiren POSACI; Biz biliyoruz ki küçük aile işletmeleri ile başlayan projeler, her zaman tarım ve hayvancılığı olumlu etkiler ve bu etkilerin her anlamda ekonomiye ve istihdama yansıdığı görülür. Küçük aile işletmeleri ülkenin her hattın da, bölgenin dokusuna uygun, üretim ağına adapte oldukları için kalkınma küçük aile işletmeleri ile başlar. Bu nedenle kendi bölgesine yetebilecek ürün tayfı ile Tarım ve hayvancılık açısından vazgeçilmez bir ölçüttür; küçük aile işletmeleri.

POSACI, Türkiye’ de ve Aydınımız da tarım ve hayvancılık için çalışıldığını; Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konu da oldukça hassas olduğunu, Türk Tarım ve Hayvancısını daha iyi noktalara getirme konusun da gereken yatırımların ve projelerin yapıldığını ve yapılmaya devam edileceği konusun da çiftçi kardeşlerimin hiç şüphesi olmasın dedi.

Ülkemizin tüm sorunlarına çözüm bulan Cumhurbaşkanımız, her konuda olduğu gibi Tarım ve Hayvancımızın yanında olduğunu gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanlığımız gerekli plan ve projeler doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.