Piyasaların Beklediği Kritik Rakam Açıklandı

Piyasaların Beklediği Kritik Rakam Açıklandı

KamuAjans.Com-Piyasaların merakla beklediği üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 11.1 büyüme gerçekleştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı.

Buna göre Türkiye ekonomisi Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyüdü.

ÇİN VE HİNDİSTAN'I GERİDE BIRAKTIK: Böylelikle Türkiye büyümede 2011 üçüncü çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü, tüm tahminleri de aşmış oldu.

Türkiye bu büyüme rakamlarıyla birlikte gelişmekte olan ülkeler arasında Çİn ve Hindistan'ı geride bıraktı.

TÜRKİYE YÜZDE 11.1 BÜYÜDÜ: TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Gayrisafi yurtiçi hasıla üçüncü çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2017 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 arttı.

Üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde cari fiyatlarla yüzde 24,2 artarak 827 milyar 230 milyon TL oldu.

HANE HALKLARININ TÜKETİMİ ARTIYOR: Yerleşik hanehalklarının ve hanehalkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşların (HHKOK) toplam nihai tüketim harcamaları, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 11,7 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 2,8, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise yüzde 12,4 arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.