Parasını Bankada Unutanlar Dikkat! Süreç Uzatıldı

Parasını Bankada Unutanlar Dikkat! Süreç Uzatıldı

Kamuajans.com – Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu zaman aşımına uğrayan hesapların sahiplerine koronavirüs pandemisiyle süreçte yaşanan zaman aşımı sebebiyle sürecin uzatıldığı açıklandı.

Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu tarafından her yılın belirli döneminde uygulamaya koyulan zaman aşımına uğramış hesapların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na aktarılması bu yıl verilen süre uzatıldığı açıklandı.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile 10 yıldır işlem görmeyen banka hesaplarının TMSF'ye devredilmesi yönünde karar verildi. Daha önce 15 Haziran 2020 tarihinde dolacak olan 10 yılı aşan zaman aşımına uğramış hesapların TMSF'ye devri konusunda yeni çıkan karar ile süreç 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), zaman aşımına uğrayan hesapların hak sahiplerine yeni tip koronavirüs süreci nedeniyle kolaylık sağladı.

Bu süre sonunda hesap sahipleri veya mirasçıları tarafından aranmayan tutarlar ise 30 Eylül'e kadar TMSF'ye devredilebilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.