Milyonlarca Vatandaşa 6 Müjde Birden!

Milyonlarca Vatandaşa 6 Müjde Birden!

KamuAjans.Com-Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya borcu olanlardan vergisini düzenli ödeyenlere, tüketicilerden perakendecilere, çalışan ve emeklilere kadar pek çok kesimi ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. 1-Geçici vergi indirimleri yapılacak. 2-Yapılandırma hızla çıkacak, peşin indirimi-taksit var. 3-2016'daki imkanı kaçırana yeni şans verilecek. 4-Vergisini düzenli ödeyene, zora düşerse kolaylık sağlanacak. 5-Çalışana-emekliye enflasyon farkı yansıtılacak. 6-Perakendeciye yazar kasa kolaylığı olacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya borcu olanlardan vergisini düzenli ödeyenlere, tüketicilerden perakendecilere, çalışan ve emeklilere kadar pek çok kesimi ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Ağbal, şunları kaydetti:

* Geçici vergi indirimleri, harcama artışları yapacağız ama Türkiye'nin orta vadede yüzde 1'ler düzeyinde giden dengesini değiştirmeyeceğiz.

* Gerek memur gerek memur emeklisi gerek işçi gerekse işçi emeklileri bakımından enflasyon ne kadar gerçekleşirse gerçekleşsin enflasyon oranındaki zammın telafisi yapılacak. 2017 Haziran sonu itibarıyla açıklanan enflasyona göre aşağıda kalan ücret düzeylerine bağlı olarak bu artışları 1 Temmuz'dan itibaren devreye sokacağız.

70.6 MİLYARLIK BARIŞ

* 2016'da yaptığımız yeniden yapılandırma kanunundaki kapsamda olan bütün kamu alacaklarını yeni yapılandırmaya da dahil etmek istiyoruz. 2016 Temmuz ayı ile 2017 Mart'ı arasında oluşmuş yaklaşık 47 milyar lira vergi alacağı var, 7.2 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Bunun içinde gelir, kurumlar, katma değer vergileri olduğu gibi Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik, idari para cezaları var. Sosyal güvenlik tarafında ise 2.9 milyon vatandaşı ilgilendiren 23.6 milyar lira birikmiş prim alacağı bulunuyor. Toplamda yaklaşık 70 milyar lira vergi ve prim alacağını yapılandırmaya dahil edeceğiz.

* Planımız inşallah 16 Nisan'dan sonra hızlı şekilde Meclis'e tasarıyı göndereceğiz. Mayıs ayı içinde başvuruları alırız. 36 aya kadar taksitlendirme imkanı olacak, peşin ödeme indirimi olacak.

* 2016'daki yapılandırmaya müracaat etmemiş vatandaşlarımıza da bir şans veriyoruz. 'Ben bir önceki yeniden yapılandırmaya başvurdum ama ödememi zamanında yapmadığım için sistem dışına çıktım. Bu yeniden yapılandırmaya tekrar başvurabilecek miyim?' Evet.

* Vergisini düzenli ödeyenlere, ödeme sıkıntısı yaşadığı dönemlerde, kolaylık sağlamanın bir sakıncası yok.

* Perakende sektöründe ofis sistemlerine bağlı yazar kasalar kullanılıyor. Burada şöyle bir esneklik olacak. Herhangi bir perakende zinciri içindeki bir işletmemizin bir ofis sistemine entegre eski nesil yazar kasası varsa 1 Ocak 2018'den sonra da bunları kullanmaya devam edebilecek.

142.7 MİLYARLIK HAMLE

*186 bin işletmenin KOSGEB'den aldığı kaynak 4.7 milyar, KGF üzerinden 114 milyar lira. Sadece Ocak, Şubat, Mart'ta prim ertelemeden dolayı işletmelerden almaktan vazgeçtiğimiz prim geliri tutarı 14 milyar lira. Yapılandırmada Ocak ve sonraki aylardaki taksitleri Mayıs ve sonrasına erteledik. 10 milyar lira da oradan koyun. Ekonominin büyümesine destek verecek güçlü bir nakit akışını sağlamış olduk.

* Ekonomik, tüketici ve reel kesim güven endeksleri gibi son açıklanan verilerle işletme ve tüketici kredilerinde önemli artış görülüyor.

takvim 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.