Milyonlarca Aracın Borcu Siliniyor

Milyonlarca Aracın Borcu Siliniyor

Kamuajans.com - Maliye Bakanı Naci Ağbal, modeli 1997 ve önceki yıllara ait aracını teslim ederek trafik kaydını sildirenlerin 2018 sonuna kadar oluşmuş veya oluşacak motorlu taşıtlar vergilerini, cezalarını, bunun gecikme zamlarını, faizlerini sileceklerini söyledi.

Kamuajans.com - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu bulunup, 20 yaş ve üstünde model yılı olan motorlu araç sayısı yaklaşık 2.1 milyon. Ama tabii aracın kullanılamaz durumda olması önemli" dedi. Geçen yıl yapılandırmaya başvuran mükellefler için Ocak'taki ödemeleri Mayıs'a ertelediklerini hatırlatan Bakan Ağbal, "Bu ay mükelleflerin ödemesini yapması gerekiyor. Bu son derece önemli. Bunun telafisi yok. Yeni kanuna özel hüküm koyduk. Mayıs'ta taksiti ödemeyenler yeni kanundan yararlanamıyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin" diye konuştu.


ZORA DÜŞENE FAİZ İNDİRİMİ VE TAKSİT

Meclis'teki yeni yasa teklifi ile ilgili Ağbal, şu açıklamaları yaptı: "Zor durumda olan mükelleflere imkan sağlıyoruz. En az 3 yıl süreyle vergi mükellefi olduğunuzu göreceğiz. Beyannameleri zamanında verin. Herhangi bir vergi borcunuz geriye dönük 1 yıldan fazla olmasın. Böyle bir mükellefe faiz indirimi ve 60 ay taksit imkanı veriyoruz. 

Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.