Memur Ve Emekliler Zamlı Maaşlarını Almaya Başlıyor!

Memur Ve Emekliler Zamlı Maaşlarını Almaya Başlıyor!

KamuAjans.Com-Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanması ile birlikte memur ve emeklilerin alacakları zamlar belirlendi. Bugünden başlayarak memur ve emekliler zamlı maaşlarını almaya başlayacak.

Haziran ayı enflasyon verisinin açıklanması ile birlikte memur ve emeklilerin alacakları zamlar belirlendi. Memur ve emeklilerine yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ilaveten alacağı enflasyon farkı yüzde 2.92 olarak açıklandı. İlk 6 aylık enflasyon ne kadar çıkarsa, zam oranı da o olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 5.89 zam alacak.

KİM NE ZAMAN ALACAK...

Memur emeklileri Temmuz ayında almaları gereken maaşlarını Ramazan Bayramı nedeniyle cebine erken koydu. 22-23 Haziran'da maaş ödemeleri hesaplarına yatırıldı. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine, çifte artışın getireceği zam farkı ise bu ay içerisinde verilecek. Memurların zamları ise bugün yatırıldı. SSK ve Bağ- Kur emeklileri ise zamlı maaşlarını, emekli kartlarındaki tahsis numarasının son rakamına göre Temmuz'un 17'si ile 28'i arasında alacak. Önümüzdeki hafta sonuna kadar tüm emekliler zamlı maaşlarına kavuşmuş olacaklar.. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.