Maaşlar Kurban Bayramı Öncesi Ödenecek Mi?

Maaşlar Kurban Bayramı Öncesi Ödenecek Mi?

KamuAjans.Com-Kurban bayramı'nın yaklaşmasına kısa süre kala memur ve emeklilerin merak ettiği soruların başında maaşların bayram öncesi ödenip ödenmeyeceği konusunda sorular sorulmaya başladı.

Kurban bayramına az bir süre kala memurlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının erken yatırılması gündeme geldi. Bu yıl Kurban Bayramı, 12-13- 14-15 Eylül tarihlerinde kutlanacak olması bu soruların yoğunlaşmasına sebep oluyor bilindiği gibi memur maaşları her ayın 15 inde ödenmekte yani memurların maaşlarının ödeneceği gün kurban bayramına denk geliyor ve resmi tatil olacak. Bu nedenle memurların maaşlarının bayram öncesi ödenmesi için çalışma yürütülüyor.

Emekliler ise maaşları her ayın 16 ile 28'inci günleri arasında almasından dolayı emeklileri kapsayıp kapsamadığı sorusunun yanıtı ise evet emeklilerde bayram öncesi ödeme yapılması bekleniyor.

Henüz resmi bir açıklama olmasada hükümetin daha önceki uygulamaları göz önüne alındığında memur ve emeklilerin maaşlarının erken ödenmesinin mümkün olduğu yönünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.