Kredi Borcu Olanlar Dikkat! Bunları Hazırlayın

Kredi Borcu Olanlar Dikkat! Bunları Hazırlayın

Kamuajans.com – Kredi borcu olanlar dikkat! Bunları hazırlayın.. Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırması ile ilgili önemli haber! O parayı Ziraat ödeyecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta müjdeli haberi vermiş, ve kredi kartı borcu olan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı açıklmaştı. Ziraat Bankası'nın, Birleştiren İhtiyaç Kredisi ile birlikte kredi kartı borçluları düşük faizli krediler ve uygun taksitlerle borçlarından kurtulabilecek. Peki Ziraat Bankası kredi kartı borcu yapılandırmasından faydalanabilmek için gerekli şartları nelerdir? Hangi bankalar kapsamda? Başvurular nasıl ilerliyor? İşte tüm detaylar...

KÜÇÜK TAKSİTLER

Kredi kartı borcu olanlar bu günlerde farklı bir heyecan yaşıyor. Borçlular yıllardır kurtulmaya çalıştıkları sorunlu kartlardan ve borçlardan küçük taksitlerle kurtulabilecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından Ziraat Bankası işlemlere başladı ve krart borçlarını kapatacak düşük faizli kredileri hazırladı.

NASIL BAŞVURULACAK?

Hangi bankaya borcu olursa olsun kredi kartından kurtulmak isteyenler Ziraat Bankası şubelerine başvurarak 24 aya kadar vadede yüzde 1.10, 60 aya kadar vadede ise yüzde 1.20 oranında faizle para alabilecek ve borcu kapatacak.

Vadeler belirlenirken gelirinize de bakılacak. Bu yüzden yapılandırmadan yararlanırken geliriniz yani maaşınız önem kazanıyor. Tabi maaşınıza göre toplam kart borçlarınıza da bakılacak. Kredi kartı yapılandırmasına başvurmadan önce toplam borcunuzu belirlemeniz gerekiyor.

Borcunuzu da belgelendirmeniz isteniyor. Bunun için kredi kartını kullandığınız bankaya giderek 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle toplam borcunuzu gösterir bir belgeyi almanız lazım.

Yapılandırma 31 Aralık 2018'den sonraki harcamaları kapsamıyor. O yüzden bu tarihe kadar toplam harcamanız ve faizlerle birlikte kartı kapatacak şekilde borcunuzu kuruşu kuruşuna öğrenin.

Çünkü küçük bir miktar kalsa bile kart kapanmayacağından ileride başınıza iş açılabilir. Bu noktada bir hatırlatma yapalım. Bize de gelen ihbarlara göre bazı bankaların şubelerinde bu belgeyi verirken zorluk çıkartılıyor.

Bu iddialar önemli. Bankalar ellerindeki kart müşterilerini kaybetmek istemediklerinden bunu yapabilirler. Çünkü sorunlu ve borcunu faizle ödeyen müşteri bankaların hoşlandığı tip tüketici.

Buradan BDDK'ya bir çağrı yapalım ve bankaların bu konuda vatandaşa yardımcı olmalarını sağlayacak tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatalım.

Borcunuzu gösterir belgeyi aldıktan sonra artık Ziraat Bankası'na başvurabilirsiniz. Herhangi bir şubeye giderek yapılandırma talebinizi iletin. Giderken çalıştığınız işyerinden alacağınız maaş bordrosunu da yanınızda bulundurun. Kimlik belgeniz de olması gerekiyor.

DURUMUNUZA BAKILACAK

Ziraat Bankası yetkilileri sizinle kredi şartlarınızı müzakere edecek. Gelirinize göre bir vade seçilecek ve taksitleriniz ödenebilir bir rakama çekilecek.

Böylece cari harcamalarınızı zora düşürmeden, hayatınızı zorlaştırmadan kolay taksitlerle bu borçtan kurtulmanız sağlanacak.

ZİRAAT BANKASI PARAYI DİREKT BORÇLU OLUNAN BANKAYA GÖNDERECEK

Farklı bankalara borcunuz varsa her bankaya ayrı ödeme yapılacak. Bir konuyu da hatırlatalım. Ziraat Bankası size sağladığı krediyi direkt olarak borçlu olduğunuz bankalara göndererek kerdi kartınızın borcunu ödeyecek

Yani size bir nakit ödeme yapılmayacak. Böylece para amacına uygun kullanılmış olacak. 31 Aralık'tan sonra yaptığınız harcamaları ise ayrıca ödemeniz gerekecek unutmayın...

BUNLARI HAZIRLAYIN

---*İş yerinden alacağınız ve onaylı son 3 aya ait maaş bordrosu veya gelir belgesi.

---*Onay bölümünde imzası bulunan yetkililerin imza sirküleri.

---*E-devlet'ten alabileceğiniz SGK tecil ve hizmet dökümü.

---*Borçlu olduğunuz banka ya da bankalardan alacağınız 31 Aralık tarihli borcunuzu gösterir belge ve kart ekstresi.

---*Geçerli nüfus cüzdanı ya da kimlik belgesi.

Faruk Erdem

Kaynak : Sabah 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.