Koronavirüs Hastası İşçi İşten Çıkarılabilir Mi?

Koronavirüs Hastası İşçi İşten Çıkarılabilir Mi?

Koronavirüsü (Kovid-19) tüm Dünya'da olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılmaya devam ediyor. Son verilere göre bugüne kadar vaka sayısı 13.531 ölüm sayısı 214 olarak açıklandı.

 Koronavirüs'ün yayılım göstermesi ve artışa devam etmesi vatandaşlarda kaygıya sebep olsada henüz hükümetin sokağa çıkma yasağı getirmemesinden ötürü çalışanlar işlerine devam ediyor.

Bazı sektörler evden çalışma sistemini getirsede bir çok alanda çalışanlar mecburiyetten işyerlerinde hatta topluluklar halinde çalışmaya devam ediyor. Vatandaşların işlerinde çalışmaya devam etmeleri koronavirüsü kapmaları olasılığını arttırması nedeniyle kaygı yaşamaları bir yana virüse yakalanmaları durumunda işveren tarafından sözleşmelerinin fesih edilip edilmeyeceği tereddütleri doğmaktadır.

Koronavirüs hastalığına yakalanan işçilerin işten çıkarılmaları yönünde ne karar verilebileceğini araştırdık.

Avukat Fatih Kalelioğlu, İşveren bütün işçilerinden test yaptırma talebinde bulunabilir. Ücrete tabi ise ücreti de işveren öder. Şu an bulunduğumuz durumu göz önünde bulunduracak olursak, bir iş yerinde işçinin bulaşıcı bir hastalığa yakalanması, bu işveren ve diğer çalışan işçiler açısından ciddi bir sorun haline gelecektir. Bu sebeple işveren yönetim hakkı dahilinde, ücreti de varsa kendisi karşılamak üzere işçiden bir sağlık raporu veya test isteme hakkına sahiptir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.