Köklü Reformlar Yapılacak

Köklü Reformlar Yapılacak

Kamuajans.com - Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili Bakanlar Kurulunda bir sunum yaptıklarını, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda detaylı teknik çalışmaları tamamladıklarını belirten Ağbal, Bakanlar Kurulu ve Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bu tasarıya ilişkin ilave çalışmalar istendiğinde onları tamamlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kamuajans.com - "2013 yılında bir Gelir Vergisi Kanunu tasarısı Meclise gitmişti ama bir iki ay içinde Gelir Vergisi Kanunu konusunda reform niteliğinde düzenlemeleri getirmek istiyoruz." diyen Ağbal, Katma Değer Vergisi kanun çalışmasının da en çok önem verdiği konulardan biri olduğunun altını çizdi.

<br />

Bakan Ağbal, dolaştıkları bütün şehirlerde herkesin KDV'den şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Aslında bu çalışmanın çıkış noktası da bizim sanayicimizin, yatırımcılarımızın, ihracatçımızın tereddütleri oldu. Nereye gidersek gidelim KDV ile ilgili bana şikayetler geldi. Biz bu meseleleri küçük küçük çözmek yerine tamamen masaya yatırdık. Farklı ülkelerin uygulamalarını inceledik. Özellikle İngiltere örneğine önem verdik. En çok şikayet edilen konu KDV'nın işletmelerimiz üzerinde önemli bir finansman yükü oluşturan bir vergiye dönüşmesi. 2018 yılında inşallah köklü bir reform yapacağız. Sistemi basitleştireceğiz. Ama bunu kendi başımıza yapmayalım. Sivil toplum örgütlerimizden, meslek birliklerimizden herkesten görüş toplayalım. Piyasada büyük bir heyecan ve beklenti var. Ben inanıyorum ki bu vergi reformu alanında KDV reformu gerçekten ekonominin önünü açacak yeni, güzel unsurlar taşıyacak." dedi.

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.