Kıdem Tazminatında İkili Fon Sistemi

Kıdem Tazminatında İkili Fon Sistemi

KamuAjans.Com-Kıdem tazminatında yeni sistem 10 gün içinde netleşecek. Tazminata ikili fon sistemiyle güvence altına alınması hedeflenirken, devletin bunlara 1.5 puanlık destek vermesi seçenekler arasında..

Hükümet, milyonlarca çalışanın en büyük güvencesi kıdem tazminatını ikili fon sistemiyle güvenceye almayı hedeflerken, gözler devlet katkısına çevrildi. Çalışanların düşük kıdemle işten çıkarılmasını önleyen düzenlemeler yapılırken, Fon'a devletin vereceği katkı oranı Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda netleştirilecek. Devletin Tazminat Fonu'na 1, Garanti Fonu'na 0.50 puanlık destek vermesi seçenekler arasında bulunuyor. Yeni sistem, çalışanların biriken kıdem tazminatlarını da garanti altına alacak.

ORTAK YOL HARİTASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kıdem Tazminatı Fonu'na ilişkin teknik çalışmaları tamamlayarak ilgili bakanlıklara sundu. Çalışma, işçi ve işveren sendikalarının da yer aldığı Üçlü Danışma Kurulu'na da sunulacak. Tarafların görüşleri dikkate alınarak fon sisteminin şekillenmesi sağlanacak. Devlet de fona destek verecek. İkili fon sisteminde devletin Tazminat Fonu'na 1, Garanti Fonu'na da 0.50 puanlık destek vermesi ön plana çıkan seçenekler arasında yer alıyor.

MASAYA GELECEK

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çalışmayı gelecek hafta bakanlarla değerlendireceklerini belirterek, paydaşlarla izlenecek yol haritasını netleştireceklerini söyledi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda 'Hükümet desteği nerede, nasıl olacak, olacak mı? Çalışan 1 yılda, 10 yılda ne kazanıyor?' konularının değerlendirileceğini anlatan Müezzinoğlu, yeni düzenlemenin önümüzdeki 10 gün içerisinde netleştirilmiş olacağını kaydetti. Müezzinoğlu, çalışanlara tercih hakkı vereceklerini vurgulayarak, "Mevcut çalışan diyor ki, 'ben sistemden memnunum, ben burada kalmaya devam edeceğim.' Ama yeni girecekler, sıfırdan girecekler bir defa otomatik mecbur olarak bu sisteme girecek. Yeni işe girene zorunlu olacak. Eski sistemde olan, işverenle anlaşıp ister hakkını alır ister fona devreder. Yine hakkını alarak sıfırdan başlayabilir ya fona devrederek geleceğini şekillendirebilir" dedi..

Hazal Ateş 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.