KHK İle Atılanlardan Tahsilatlar Başladı

KHK İle Atılanlardan Tahsilatlar Başladı

KamuAjans.Com-Başbakanlık, ilk çıkarılan KHK ile Başbakanlıktan atılan 262 personelden 1.1 milyon liralık mali ve sosyal hak ödemesi ile atıldığı döneme kadarki hariç geriye kalan maaş ödemesini tahsil etti.

Başbakanlık raporuna göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK ile 727 personel hakkında "kamuya olan borçları" nedeniyle işlem başlatıldı. Birçok dosya mahkemelere sevkedilirken; 262 dosya karar bağlandı ve 1.1 milyon lira 262 personelden tahsil edildi. Kamu görevinden çıkarılma nedeniyle açılan 281 adet dosyaya ilişkin alacaklardan ise 29 Ekim'de çıkarılan KHK'daki "Meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılanların çıkarıldıkları aya ilişkin olarak peşin ödenen mali ve sosyal haklarının çıkarılma tarihinden sonraki günlere tekabül eden kısımları geri alınmaz" hükmü nedeniyle vazgeçildi. Bu kişilarden KHK çıkmadan önce yapılan 375 bin liralık ödeme iade edilmedi.


KIVANÇ EL

Milliyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.