Katma Değer Vergisi (KDV) Açıklaması

Katma Değer Vergisi (KDV) Açıklaması

Kamuajans.com - 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanunu ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuajans.com - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Katma Değer Vergisi sitemi içinde sonraki döneme devreden KDV'nin kaldırılması, esas reform bu. Şu anda bütün gayretimiz, bütün çalışmamız bunu yapmak. Böyle bir sistemde iade gündeme geldiğinde biz onu bir mekanizma içinde iade ediyoruz. Ben inanıyorum ki, bugün şu anda sonraki döneme KDV olarak gözüken bir kısım alacak, alacak olmaktan çıkacak. Hiç bir işletmenin sonraki döneme devreden KDV'si olmaz. Satmış olduğumuz halde ürün hala stokta duruyorsa, o zaman ne oluyor, sonraki döneme devreden KDV oluyor. KDV hasılası meselesine dikkat edeceğiz. KDV Kanunu reel sektörün üzerinde finansman yükü oluşturan kanun olmaktan çıkartacağız. Yıllık düzeyde 11 milyar liralık iade söz konusu" ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.