'Karnesi Pekiyi' Olana Vergi İndirimi Yolda

'Karnesi Pekiyi' Olana Vergi İndirimi Yolda

KamuAjans.Com-Maliye Bakanı Ağbal vergisini düzenli ödeyenlere getirilecek vergi indirimine yönelik yasal düzenlemeyi yakın zamanda yapacaklarını açıkladı. Ağbal, "Oran yüzde 1, 2 veya yüzde 3 mü olur, onu çalışıyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarını düzenli ödeyen mükelleflere yönelik çalışmalarda belli bir aşamaya geldiklerini açıkladı. Karnesi tamamen pekiyilerle dolu mükelleflerin gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinde tahakkuk eden vergisinde indirim yapacaklarını belirten Ağbal "Mükellefimiz geriye dönük vergi beyannamelerini süresinde vermişse ve bu beyannameleri de zamanında ödemişse, biz bu karneye bakacağız. İndirim oranı ne olur, onu çalışıyoruz. Yüzde 1, 2 veya yüzde 3 mü olur, onu çalışıyoruz" dedi. Bakan Ağbal, indirim hakkını elde etmeyle ilgili düzenlemenin 2017 ve sonraki yıllarda başlayacağını belirterek "Yakın zamanda bunu Bakanlar Kurulu'nda anlatacağız eğer uygun görülürse yasal düzenlemeyi yakın bir zamanda yapacağız" diye konuştu.

HİZMET BÜTÇESİ

Bütçelerin toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Ağbal, sözlerine şöyle devam etti: "2017 bütçesi kendi içerisinde harikalar yaratan tam manasıyla bir hizmet bütçesi. 2002'de bütçe yapılırdı, Maliye Bakanı parlamentoya bütçeyi götürdüğünde başı yerde olurdu. Niye? Harcamaların yüzde 43'ünü sadece faize harcıyorsunuz. Şimdi bütçeyi ben götürüyorum. Benim yürüyüşüm de değişti, bakışım da değişti, başım dik. Niye? Benim bütçem faiz bütçesi değil. Artık bütçemizin harcamalarının yüzde 43'ü faize gitmiyor. Sadece yüzde 8,9'u faize gidiyor."

Başkanlık yatırımcıyı pozitif etkileyecek

Siyasi sistemin orta ve uzun vadede istikrarı işaret etmesinin yatırımcıları pozitif etkileyeceğini belirten Ağbal, "Başkanlık sistemi, parlamenter sisteme göre siyasi istikrarı daha güçlü bir şekilde temin ediyor ve güçlü siyasi iktidarlar çıkarıyor. AK Parti olarak bizim ifade ettiğimiz başkanlık sistemi, uzun yıllardır zaten Türkiye'nin siyasi sistemine ilişkin ortaya koyulan temel perspektiflerle aynı. Başkanlık sisteminin Türkiye'de hayata geçmesi ekonomide ileriye dönük çok güçlü olumlu bir sinyal verecek" dedi.



AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.