İşsiz Akademisyenler Meclis Gündeminde

İşsiz Akademisyenler Meclis Gündeminde

OHAL kapsamında çıkarılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 15 vakıf üniversitesinin kapatılması sonucu işsiz kalan 2 bin 500 akademisyenin "İş başvurularımız reddediliyor" feryadı Meclis'e taşındı.

AYSEL BOZAN YILMAZ

TBMM Milli eğitim Komisyonu Üyesi, CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, haklarında hiçbir yargı kararı olmaksızın kariyer ve bilimsel çalışmaları kesintiye uğrayan akademisyenlerin maddi ve manevi mağduriyet yaşadığını ifade ederek Başbakan'a çeşitli sorular yöneltti. İrgil, verdiği önergede şu soruları sordu:

- Bu akademisyenlerin ve çalışanların, mesleki hayatlarını devam ettirmelerine engel hukuki bir gerekçe var mıdır?

- Bu akademisyenlerin FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında kapatılan okullarda çalışmış olmaları onların da bu örgütle bağlantılı oldukları anlamına gelmediğine göre mağduriyet yaşayan bu akademisyen ve çalışanların mesleki hayatlarını sürdürebilmeleri yönünde YÖK bir çalışma yapacak mıdır?

- Eğer kapatılan üniversitelerdeki 2 bin 500 akademisyen ile çalışanların FETÖ ile herhangi bir bağlantısı olduğu şüphesi var ise, bu şüpheyi ortadan kaldırmak için neden hukuki soruşturmalar yapılmamaktadır?

OHAL kapsamında kapatılan 15 vakıf üniversitesinden 14'ünde eğitim-öğretim yapılıyordu. Bu üniversitelerde okuyan 65 bin öğrenci, puanlarına göre yeniden tercih yaptılar. Tercihler, 29 Ağustos'ta tamamlandı. Ancak sonuçlar bayramdan önce açıklanmamıştı. Sonuçların bayram sonrası açıklanması bekleniyor.



Milliyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.