İŞKUR, Personel Arıyor

İŞKUR, Personel Arıyor

KamuAjans.Com-İŞ arayanlarla işverenleri bir araya getiren Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) açık iş ilanlarının sayısı dün 124 bin 731 olarak gerçekleşti. Her gün işverenlerin işçi taleplerini alan, işsizleri de işe kavuşturan İŞKUR; avukattan sekretere, büro elemanından işçiye, bilgisayar teknikerinden bahçıvana Türkiye genelinde binlerce eleman arıyor..

Aranan eleman sayısının yarıdan fazlası 15 meslekte toplanıyor. 15 meslekte toplam 70 bin 796 açık iş bulunuyor. En çok eleman aranan pozisyon ise beden işçiliği. Türkiye genelinde pek çok firma 33 bin 158 beden işçisi arıyor. En çok açık iş ilanı bulunan ikinci pozisyon ise 6 bin 324 ile satış danışmanları. Açık iş sıralamasında satış danışmanlarını da 5 bin 158 ile güvenlik görevlileri izliyor. Temizlik görevlileri ise 4 bin 984 açık iş sayısı ile 4'üncü sırada geliyor. Garson, makineci (dikiş), çağrı merkezi müşteri temsilcisi ve yük taşıma şoförü de en çok eleman aranan açık iş pozisyonları arasında yer alıyor..



ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

İş arayanlar, ister İŞKUR'un internet sitesinden isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup kendine uygun işe başvurabiliyor. İŞKUR'a kayıt olarak kendine uygun işleri arayabilecek olan işsizler, ayrıca danışmanlık hizmetleri kapsamında kişiye özel hizmet veren İş ve Meslek Danışmanları ile de geleceklerini planlayabiliyor. Ücretsiz olarak verilen bu hizmet ile işsizlerin doğru kanallara yönlendirilip kendilerine en uygun sektörlerde iş bulmaları sağlanıyor. Ayrıca kurumun Aktif İşgücü Programları sayesinde işsizler ilgi duydukları bir alanda meslek sahibi olabiliyor veya mevcut meslek bilgilerini uygulayarak deneyim sahibi olabiliyor.. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.