İşçi Alacaklarında Çok Önemli Karar..

İşçi Alacaklarında Çok Önemli Karar..

KamuAjans.Com – İşçi tarafından açılan işçi alacakları davasında, işçi, hem kıdem ve ihbar tazminatını, hem fazla mesai ücretlerini, hem genel tatil ücretlerini, hem kullanmadığı yıllık izinlerine ait ücretlerini tek bir dava ile talep etmekte idi.

Yani, birden fazla talebin aynı davalıya karşı(işverene) tek bir dava ile ileri sürülmesi şeklinde idi. Hukuk dilinde dava yığılması olarak adlandırılan bu tür davalarda taleplerin her ne kadar ayrılabilmesi (tefrik) usul hukuku açısından mümkün ise de, işçinin bu tür talepleri ayrılmadan tek bir davanın içerisinde görülmekte idi.

Ancak 03/05/2017 tarihinde ….71. Asliye Ceza Mahkemesi taleplerin ayrılmasına karar verdi.

Mahkeme ara kararında, Ceza davasının kıdem ve ihbar dışındaki alacaklar için bekletici mesele yapılamayacağını bu alacaklar yönünden dosyanın tefrik edilerek(birbirinden ayrılarak) yargılamaya devam edilebileceğini değerlendirdi.

İşte o ara karar:



Sözün özü, feshin haklı-haksız olmasının bir öneminin olmadığı öyle alacaklar var ki (fazla çalışma alacağı, yıllık izin alacağı, genel tatil ve milli bayram ücreti alacakları gibi) işçi zaten bu ücretlere hak kazanmıştır. Ancak bütün talepler birlikte dava edildiğinde eğer ki bir ceza davası da varsa bütün alacaklar için hukuk davası, ceza davasının sonucunu beklemekte idi. Oysa ki bu tür alacaklar için, İşçi, işverenine karşı suç işlemiş olsa dahi, sonuç değişmez. İşçi zaten bu alacaklara kazanmıştır. Ancak buna rağmen ayrılmamakta idi.

İşte emsal kararın önemi de buradadır. Dava süreçlerini kısaltmak ve her halukarda hak ettiğiniz alacaklarınızı diğer taleplerden ayırıp haklarınızı kısa sürede elde edebilirsiniz.



Kaynak : SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.