İş Fikri Olana 150 Bin Lira

İş Fikri Olana 150 Bin Lira

Kamuajans.Com – TÜBİTAK, icat çıkaran gençlere destek veriyor. Girişimcilerin hazırladığı projeler iki elemeden geçiriliyor. İş fikri onay alırsa, 150 bin TL’ye kadar hibe sağlanabiliyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

TÜBİTAK tarafından gençlerin iş fikirlerini iyi bir iş planına dönüştürme hedefiyle başlatılan Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı başladı. “Birçok fikrim var, ama bunları projeye ve ürüne çevirmek için ne bir şirketim ne de finansal olanaklarım var” diyen genç girişimcilere büyük fırsat doğdu. 'Bireysel Genç Girişim Programı' kapsamında teknolojik ve yenilikçi iş fikri olan genç girişimcilere 150 bin TL'ye kadar hibe sağlanacak.

DESTEĞİN İKİ AŞAMASI VAR

İki aşamalı programda, internet sitesi üzerinden toplanan iş fikirleri bir eleme sistemine tabi tutularak; fikirler, teknolojik düzeyi ve yenilikçi yönü, iş fikrinin uygulanabilirliği, iş fikrinin taşıdığı ticari değer, iş fikrinin rekabetçi düzeyi, iş fikri ekibinin nitelikleri ve iş fikrine uygunluğu gibi hususlar göz önünde bulundurularak değerlendirilecek.

TÜBİTAK ONAY VERECEK

Başarılı olarak değerlendirilen girişimciler 2 aylık eğitim ve mentorluk programına dahil olacak. Programı tamamlayarak iş fikirlerini geliştiren girişimci adayları, hazırlayıp ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK'a başvuracak ve 150 bin TL'ye kadar olan hibe desteğini alabilmek için yarışacak. İş fikri başvuruları, uygulayıcı kuruluşlara yapılacak. Uygulayıcı kuruluşlar (üniversiteler) http://bigg.tubitak.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Hibe alan örnek projeler

- Siber güvenlik uygulaması

- Mobil yazılım n Tıbbi cihaz geliştirme n Gelişim bozukluğu olan çocuklar için eğitim modülleri geliştirme n RF güç yükseltici geliştirme n Akıllı gitar

Ne kadar hibe var?

Teminat alınmaksızın geri ödemesiz (hibe) olarak verilecek teknogirişim sermaye desteği en fazla 150 bin TL. Bu tutarın proje desteği üst sınırı 110 bin TL ve sermaye desteği üst sınırı 40 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca, sermaye desteği üst sınırları Bilim Kurulu tarafından arttırılabiliyor.

Kimler başvurabilir

Programa ön başvuru tarihi itibarıyla örgün öğrenim veren üniversitelerin, herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencileri ile lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en çok 10 yıl önce almış kişiler başvurabilecek. Başvurular alınmaya başlanırken 2 Mart’a kadar başvuru süresi devam edecek. Başvurular teknoloji transfer ofislerine yapılıyor.

Hangi giderler karşılanıyor?

- Personel giderleri n Seyahat giderleri n Alet, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri n Malzeme ve sarf giderleri

- Yurt içi ve yurtdışı hizmet alım giderleri

6 alanda destek var

Çalışma kapsamında 6 alanda iş fikirleri kabul edilecek. Bu alanlar enerji ve temiz teknolojiler, akıllı ulaşım, ileri imalat ve sanayi 4.0, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam ile sürdürülebilir tarım ve beslenme olarak belirlendi. Enerjide yenilenebilir enerji, atıktan enerji, gibi alanlara destek verilecek.


Güneş 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.