Geriye Dönük Alınan İşsizlik Maaşı Ödemesinde Baz Alınan Zaman Dilimi

Geriye Dönük Alınan İşsizlik Maaşı Ödemesinde Baz Alınan Zaman Dilimi

Kamuajans.com – Açtıkları dava ile işsizlik maaşı almaya hak kazanan çalışanlar, kendilerine yapılacak olan ödeme için ne zamanın baz alınacağını merak ediyor. Detaylar haberimizde...

İşsizlik maaşı almak için kişinin kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmış olması gerekiyor. Ancak işverenin farklı şekilde bildirim yapması sebebiyle işsizlik maaşı alma hakkını kaybeden çalışanlar mağdur duruma düşebiliyor. Bu gibi durumlarda işsizlik maaşı alabilmesi için çalışanın dava açarak durumun aksini kanıtlaması gerekiyor.

SONRADAN HAK KAZANILAN İŞSİZLİK MAAŞI İÇİN FARK ALINIR MI?

Açılan davaların süresinin uzaması, bazı soruları da beraberinde getiriyor. 2013 yılında işten çıkarılan bir kişinin açtığı dava 2018 yılında sonuçlanırsa çalışana hangi yılın işsizlik maaşı üzerinden ödeme yapılacağı konusu merak ediliyor. Bu gibi durumlarda çalışan işsizlik maaşına hangi yıl ve dönemde hak kazanmışsa ödeme onun üzerinden gerçekleştiriliyor ve aradaki fark alacağına yansıtılmıyor. İşsizlik maaşı her yıl belirlenen asgari ücret üzerinden hesaplandığı için, bu durumda uzayan davalar çalışanların aleyhine bir tablo oluşmasına sebep oluyor ancak bu konu ile ilgili bir düzenleme henüz bulunmuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.