Gelir Testine Gitmeden Ayda 53 TL Ödenecek

Gelir Testine Gitmeden Ayda 53 TL Ödenecek

KamuAjans.Com-Yaklaşık 7 milyon vatandaşımız gelir testiyle ilgili ciddi düzeyde mağduriyet yaşadı. Bu anlamda inşallah gelir testi yaptırmadan ayda 53 lira ödeyerek GSS kapsamına girecek. Ben onu da ödeyemiyorum derse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destek olacak. 53 lira üzerinden aile olarak sağlık sigortasına girecek.

"EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DA 53 LİRA ÖDEYEREK..."

Balkanlardan ve geniş coğrafyadan gelip Türk vatandaşı olup, birinci dereceden yakınları olanların yakınları Türk vatandaşı değilse bile bu 53 liralık ücreti GSS primini ödeyerek onlar da bu kapsam içine girecekler. Sistem sağlıklı olsun diye, hem emeklilik gününü hem de senesini beklemek zorunda, emekliliği bekleyen, yaşa takılanlarla ilgili, sağlık sigortası bedeli ödemedikleri için faydalanamıyorlardı. Şimdi onlar da 53 lira ödeyerek emekli olma gününe kadar GSS kapsamından yararlanabilirler. 1 hafta 10 gün içinde meclisten geçeceğini düşünüyoruz.

AHİLİK FONU

Esnaf Ahilik Sandığı mecliste de yasallaştıktan sonra, işini kapatmak zorunda olan esnaflara destek veriyoruz. İkincisi de meslek değiştirme, alan değişitirme gibi gelişen konjektöre mesleki eğitimlerde destek vereceğimiz bir fon olacak. Bu fonu da bu ay içinde tamamlayacağız.

"DÜNYA ÇAPINDA İLK OLDU"

Şu anda 70 binin üzerinde başvuru var. Bugün itibariyle donduralım dedik. 10 ilde 6 bin 500 aile ile sınırlandırdık. Önümüzdeki 1 hafta içinde hakedenlerin listesini paylaşacağız. Anne ile torununu 1 hafta sonra buluşturacağız. Bizim kültürümüzle çok örtüşen bir proje. Beklediğimizin çok ötesinde bir gündem oldu. Dünya çapında ilk oldu. Şu anda 10 ili deklere ettik bunu paydaşlarımızla yapıyoruz. Yüzde 50'sini biz yüzde 50 sini paydaşlarımız üstelenecek.

"TOP BİZDEN ÇIKTI..."

16 banka ile protoköller imzalandı. Mart- Nisan aylarında ödenmeye başlayacak. Biraz da tatlı bir rekabet var. Hangi banka ne kadar promosyon verecek emekliler takip edecek.

İŞSİZLİK RAKAMLARI

Çok zor bir 2016 yılı geçirdik. Rusya ile uçak krizi, 15 Temmuz, istihdamda daralma ve işsizlik oranlarında artış yaşandı. Aralık ayında benim beklentim 12,2 veya 3 olacak ama 12,5'u geçmeyecek. Ocak ayında başlattığımız istihdamda seferberlik, iş başı eğitimlerine 500 bin ayırdık, bütün vergi sigorta vergileri 773 liralık yükü 53 liraya indirdik, 1,5 milyon çalışanın yükünü biz üstleniyoruz. Ben çalışmak istiyorum diyen herkese ama herkese destek olacağız. 50 bin kadınlarımıza, 40 binini engellilerimize bir de cezaevinden çıkanlara 10 bin kişilik istihdam ayırıyoruz.



Habertürk 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.