Fındık Fiyatları Ne Zaman Açıklanacak?

Fındık Fiyatları Ne Zaman Açıklanacak?

Kamuajans.com - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilerin yeni bir umutla bahçeye girerek fındık hasadına başladığını ifade ederek, fiyatlardaki belirsizlik nedeniyle buruk bir hasat dönemi geçirildiğini savundu.

Kamuajans.com - Fındık üreticisinin gözü TMO'da. Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan "TMO'nun yeni sezonda fındık alımına devam ederek üreticinin yüzünü güldürecek bir fiyat açıklamasını istiyoruz" dedi.

Halihazırda serbest piyasada dillendiren fındık fiyatını kabul etmediklerini belirten Karan, "Gübre, ilaç ve benzin fiyatı ortada. Bahçede ot temizletme fiyatı günlük 300-350 lira. 90-100 liradan aşağıya fındık toplama yevmiyecisi yok ama halen ne rekolte belli ne fiyat. Öte yandan aşırı sıcaktan zarar gören fındığın ne kadarının çuvala gireceği belli değil. Kısacası üretici bu sezon hasada birçok soru işareti ve belirsizlikle başladı." değerlendirmesini yaptı.

Karan, "Ürün pazara inmeden TMO fındık konusunda durumunu netleştirip bir fiyat oluşturmalıdır. Aksi takdirde üreticinin alın teri bu sezon da heba olup gidecek ve tekelcilere gün doğacaktır. TMO'nun yeni sezonda fındık alımına devam ederek üreticinin yüzünü güldürecek bir fiyat açıklamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.