Evde Bakım Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Müjdesi

Evde Bakım Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Müjdesi

Kamuajans.com – Bugün yayımlanan 7166 sayılı kanun ile; -Evde bakım parası alıpta 2018 yılında Bayramda verilen 1000 er TL ikramiyeler yüzünden hane halkı kişi başı gelir hesabında dikkate alınıp bakım parası kesilenler için yanlıştan dönüldü ve bu paralarun hesaba dahil edilmeyeceği vurgulandı.

Poşet Beyannamesi de kanunda var.

2019 yılının Ocak ve Şubat aylarına ilişkin verilmesi gereken beyannameler 24/4/2019 tarihine (bu tarih dâhil) kadar verilir ve bu beyanlar üzerine ödenmesi gereken geri kazanım katılım payları 30/4/2019 tarihi mesai saati bitimine kadar ödenir."

Ondan önceki maddeye daha dikkat edilmesi lazım...

"Geri kazanım katılım payları ürünün piyasaya sürüldüğü/ ithal edildiği tarihi takip eden ayın yirmi dördüncü günü sonuna kadar ilgililerin gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı olduğu vergi dairesine, gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar tarafından ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek vergi dairesine beyan edilerek aynı ayın sonuna kadar ödenir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.