Elektronik Ticarette Yeni Dönem

Elektronik Ticarette Yeni Dönem

KamuAjans.Com-E-Ticarete güven getirmek için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca güven damgası sistemi kurulacak.

İnternet alışverişine güven ve kalite getirecek uygulama; “Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ Taslağı” Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi web sitesinde görüşe açıldı.

Gelişen teknolojiyle hayatımıza giren ve gün geçtikçe hızla artan internet alışverişinde güvenlik, gizlilik ve hizmet kalitesi konularında yaşanan endişelerin giderilmesi, standartların yükseltilmesi ve e-ticaretin geliştirilmesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca güven damgası sistemi kurulacak.

Uygulama ile e-ticarette güvenlik ve hizmet kalitesi konularında yaşanan endişeler gideriliyor.

Tebliğde yer verilen şartları yerine getirerek sisteme dâhil olmak isteyen e-ticaret sitelerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yetkilendirilen güven damgası sağlayıcılar (GDS) tarafından güven damgası tahsis edilecek.

İnternet sitesinde Güven damgasını gören tüketici, e-ticaret sitesinin belirli güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarını yerine getirdiğini, güvenilir bir otorite tarafından denetlendiğini bilecek.

HİZMET KALİTESİNİ BERABERİNDE GETİRİYOR

Yaşanan uyuşmazlıklara hızlı, etkin ve maliyetsiz çözüm mekanizması getiriliyor.

Güven damgası tahsis edilen e-ticaret siteleri, alıcıların siparişi hakkında bilgi alabilmesi, talep ve şikâyetlerini telefon aracılığıyla iletebilmesi için müşteri hizmetleriyle iletişim imkânı sunacak, sürecin etkin bir şekilde yönetilmesini ve sonuçlandırılmasını sağlayacak. Ayrıca, GDS tarafından oluşturulacak şikâyet iletim ve uyuşmazlık çözüm mekanizması ile e-ticarette ortaya çıkan uyuşmazlıklar hızlı, etkin ve maliyetsiz çözümlenebilecek.

Ayrıca, tüketici güven damgası tahsis edilen e-ticaret sitelerine yöneleceğinden bu siteler diğer sitelerin bir adım önünde olacak.

İlgililerden gelecek görüşlerin değerlendirilmesinin ardından Tebliğ Taslağına son hali verilecek olan uygulama Tüketicinin olduğu kadar Elektronik ortamda ticaret yapan Dürüst Ticaret Erbabının da haklarını koruyacak.

Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve anonim şirketler GDS olabilecek.

Uluslararası güven damgası çatı kuruluşlarından akredite olan ve Tebliğde belirtilen şartları yerine getiren kamu kurumu niteliğini haiz meslek kuruluşları ve anonim şirketler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca GDS olarak yetkilendirilecek. GDS, güven damgasının tahsis edilmesi, askıya alınması ve iptaline ilişkin işlemleri yürütecek ve güven damgası tahsis edilen e-ticaret sitelerini denetleyecek.

KAYNAKHABER7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.