Dolardan Sonra Şimdi de Kredi Notumuzu Düşürdüler

Dolardan Sonra Şimdi de Kredi Notumuzu Düşürdüler

KamuAjans.Com-15 Temmuz ihanet girişiminin ardından ekonomik operasyonla Doları yükselten İhanet çevreleri şimdi de bankaların kredi notunu düşürdü.Fitchin skandal kararı ile düşme trendine giren doalrın yükseltilmesi ve yabancı yatırımcının korkutularak ülkemizin ekonomisine darbe vurmayı planlayan çevreler kirli oyunalrına devame diyor.

Türk ekonomisini yıpratmak isteyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar çağrısından sonra bir kez daha Fitch'i devreye soktu.

Daha önce de Türkiye'nin notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşu, Türk bankacılık sektörünün 2017 görünümünü durağandan negatife çevirdi.

Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü Eylül 2016 döneminde bir önceki çeyreğe göre %2,3 artarak 2 trilyon 534 milyar TL olarak gerçekleşti.

Fitch Türkiye'de bankacılık sektörünün 10 aylık kârının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artmasını bile görmezden geldi.

GÖRÜNÜM DURAĞANDAN NEGATİFE DÖNDÜ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bankalarına yönelik değerlendirme geldi. Fitch, Türk bankalarının görünümünü durağandan negatife düşürdü.

15 TEMMUZ'U BAHANE GÖSTERDİLER

Fitch açıklamasında temmuz ayındaki darbe girişiminin oluşturduğu politik belirsizliğin Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik performansını ve bankaların varlık kalitesini zayıflatabileceğini öne sürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.