Devletten Çalışan Anneye Destek

Devletten Çalışan Anneye Destek

Kamuajans.com - Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılandırmadan vergilere memur zammına kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Ağbal, Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nı Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda yeniden ele aldıktan sonra Bakanlar Kurulu'na sunacaklarını belirtti.

Kamuajans.com - Ağbal, "Bugün işletmeler istihdam ettikleri personele herhangi bir şekilde kreş desteği adı altında bir ödeme yapsalar, bu Gelir Vergisi'ne tabi, biz bunu ücret sayıyoruz. Yeni tasarıda kreş yardımı desteğini bir vergi istisnası olarak getiriyoruz.

Bir işletmede çalışan bayan personel, çocuğunu işletmenin kendisine ait olmayan bir kreşe gönderiyor ve işveren de bu çalışanına kreş yardımı yapıyorsa, bu yardımın 300 liraya kadar olan kısmı çalışanın ödeyeceği gelir vergisinden istisna olacak. Böylece hem çalışanlarımız bakımından destekleyici bir unsur olacak hem de işletmelerimizin kadın istihdamını desteklemesi adına destek olacak." dedi.

Ağbal, ''Bu arada, konaklama, danışmanlık, reklam başta olmak üzere hizmet sektöründe elektronik ticaret yapan aracıya vergi geliyor. Yurt dışından e-ticaret hizmeti veren ancak vergi ödemeyen şirketlerden stopaj kesilecek. Yapılan düzenleme hiçbir şekilde tüketiciye yansımayacak'' dedi.


4.3 MİLYARLIK YAPILANDIRMA

Bakan Naci Ağbal yapılandırmayla ilgili "Yeniden yapılandırmada vatandaşlar 30 Haziran'a kadar başvuru yapacak. Şu ana kadar 500 bin kişi müracaatlarını yaptı. 4.3 milyar liralık alacağın yapılandırılması için vatandaşlarımız başvurdu. 1 Ocak 2018'den itibaren ülkeler arasında kazançlara ilişkin bilgi paylaşımı başlayacak. Bu tarihten önce mutlaka varlıklarınızı Türkiye'ye getirip, burada değerlendirin." dedi.. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.