Destici: Emekliye İyileştirme,EYT'ye Çözüm,Memura 3600,Taşerona Kadro..

Destici: Emekliye İyileştirme,EYT'ye Çözüm,Memura 3600,Taşerona Kadro..

Kamuajans.com – BBP Genel Başkanı da, Zonguldak mitinginde, gündemdeki 4 önemli konuyu dile getirdi. Emekliye iyileştirme,EYT'ye çözüm,Memura 3600,Taşerona Kadro..

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,

partisince Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Destici, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na taş kömürüne işçi alınmasında büyük gayretlerinin olduğunun aktararak, demir çelik, Erdemir konusunda da önceliğin Ereğli’ye verilmesi noktasında uğraş verdiklerini dile getirdi.

- "BİZ ÜRETİMİ DE DESTEKLEYECEĞİZ"

Herkesin iş, aş, insanca bir yaşam ve tencerelerinin kaynamasını istediğini belirten Destici, belediyecilik anlayışlarının sadece çevre düzenlenmesi ve taş döşemeyle ilgili olmadığını, üretimi de destekleyecek bir anlayışa sahip bulunduklarını vurguladı.

Emeklilikte yaşa takılanların erken emeklilik değil haklarını istediklerini anlatan Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

"Emeklikte yaşa takılanlar işe başlarken devlet bize dedi ki, 'Şu kadar çalışacaksın, şu kadar yıl, bu kadar prim ödeyeceksin emekli olacaksın.' dedi. Sonra adeta maç oynanırken o esnada kural değiştirdi ve 'Yaş sınırı koyuyorum.' dedi. Bu olmaz. Emeklilikte yaşa takılanlar, erken emeklilik istemiyor, haklarını istiyor, mücadele ediyorlar, onların yanındayım. 24 Haziran seçimleri öncesi verilen 3 bin 600 ek gösterge sözü var. Polislerimiz orada. 3 bin 600 ek göstergeyi bekliyorlar. Din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, bu dönemin bana göre en büyük hak mağdurlarından bir tanesi öğretmenler. Bir eğitimci olarak bunu biliyorum. Bunlara verilen söz yerine getirilmeli ve 3 bin 600 ek gösterge mutlaka çıkarılmalı."

- "HESAP VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR İŞİN ALTINDA İMZAMIZ YOK"

Destici, taşeron olup kadroya geçemeyenlerin bulunduğunu, bunların da kadro hakkının verilmesi, emekliler için mutlaka iyileştirme yapılması gerektiğini dile getirdi.

31 Mart seçimlerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Destici, şunları kaydetti:



"Yetkiyi verdiğiniz zaman 5 yıl gidiyor. Onun için burada çok dikkatli ve titiz davranmalısınız. Sadece siz değil buradan döndükten sonra son bir hafta kaldı. Önce evin içinden başlayarak, hemen yanındaki komşudan, en yakın akrabadan başlayarak telefona sarılıp tanıdığımız bütün arkadaşlarımızı kardeşlerimizi akrabalarımızı arayarak, 31 Mart’ta yapılacak Ereğli Belediye Başkanlığı seçimleri için Hüseyin Uysal'a, BBP’ye oy isteyeceksiniz. En rahat oyu siz isteyeceksiniz. Bizim anlımız ak, başımız dik. Ellerimiz kire pasa bulaşmadı. Dolayısıyla bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir işin altında imzamız yok. Belediye başkanı adayımızın da yok. Onun için sizin en rahat oy isteyeceğiniz seçim. En çok da sizin hakkınız çünkü başarılı bir belediye başkanımız var."



Kaynak : Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.