Başbakan'dan Ekonomi Paketi Açıklaması

Başbakan'dan Ekonomi Paketi Açıklaması

Kamuajans.com - Başbakan Binali YILDIRIM sosyal medya hesabı twitter üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. 2017 yılının tasarruf yılı olacağını belirten Başbakan Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan önlem paketini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım ekonomi koordinasyon kurulunda alınan kararların özetini twitter hesabından şu şekilde duyurdu.

   "Bugüne kadar aldığımız tedbirlere ilave olarak yeni tedbirler daha almış bulunuyoruz. Piyasadaki nakit sıkıntısını rahatlatmak için, kredi garanti fonunun kefaretiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz.

   İhracat kredilerinde yüzde 100, KOBİ'lerde yüzde 90, ticari kredilerde yüzde 85 teminat uygulanacak. Yatırımın teşvik edilmesinde ciddi bir seferberlik başlatıyoruz. Önümüzdeki yılın iş ve istihdamını arttırmaya ve özel sektör firmalarımızın maliyetlerini düşürmeye yönelik tedbirlerimiz var. Eximbank'ın sermayesini arttırıyoruz. Böylece, ihracat destekleri de otomatik olarak artacak.

    KOSGEB'e üye olan küçük işletmelerin 12 ay içerisindeki kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 50 bin lira vereceğiz. 2017 yılı için yapısal reform uygulamalarını takvimlendirdik. Devlet olarak 2017 muazzam bir tasarruf yılı olacak. Çok ciddi tasarruflar yapacağız, bunun tüm detaylarını çalıştık. İnşallah aldığımız tedbirler semeresini kısa sürede verecektir ve küresel ekonomik dalgalanmaların etkileri ülkemizde ortadan kalkacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.