Bakan Dönmez'den 500 İşçi Alım Açıklaması

Bakan Dönmez'den 500 İşçi Alım Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında daha çok yerli ve yenilenebilir enerjinin kullanılması için çalışmaların devam ettiğine dikkati çekti ve bunun için başta kömür olmak üzere yerli madenleri azami ölçüde değerlendirmek istediklerini anlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, madencilikte uzun yıllar deneyim kazanmış yerlerde bu alana yoğun ilgi olduğunu ifade ederek "Buralardaki arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden maden işletme sayısı, üretim ve istihdamın artırılması yönünde ciddi talepler alıyoruz. Bu bizi oldukça memnun ve motive ediyor. Biliyorsunuz Zonguldak'ta Cumhurbaşkanı'mız bir söz vermişti. Bin 500 işçiyi yeniden istihdam edeceğiz demişti. İlk bin kişi için kura çekildi. En kısa sürede inşallah kalan 500 işçiyi de alacağız." diye konuştu.

Madenciliğin geliştiği diğer bölgelerde üretim ve istihdamı artırmama gibi bir lüks olmadığını vurgulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'de üretilen elektriğin ancak yarısını yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde ediyoruz. Yerin altında 19 milyar ton kömürüz var. Geçen yıl başarılarla dolu bir yıl oldu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak. Kömür üretiminde 100 milyon ton sınırını aştık 101,5 milyon ton. Bunda sizin alın teriniz var Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.