Bakan Ağbal'dan Flaş Asgari Ücret Açıklaması

Bakan Ağbal'dan Flaş Asgari Ücret Açıklaması

KamuAjans.Com-Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında asgari ücrette işverene yönelik devlet desteği öngörülmüyor dedi. 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, aralık ayının ilk haftasında başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

Asgari ücret masasında işçileri temsil eden Türk-İş, yıl sonu enflasyon oranı ile bir işçinin net yaşam maliyetini gündeme getirecek, işverenleri temsil eden TİSK ise devletin işverenlere işçi başına verdiği aylık 100 liralık asgari ücret desteğinin 2018'de devam ettirilmesini isteyecekti.

Maliye Bakanı Ağbal'dan komisyonun toplanmasına günler kala devlet desteğiyle ilgili açıklama geldi. Bakan Ağbal 2018 yılında asgari ücrette işverene yönelik devlet desteği öngörülmüyor dedi. 

2018 yılı bütçesinde konuşa Naci Ağbal, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren önümüzde ki dönemlerde asgari ücrete destek amacı ile bir artış olmayacağını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesine herhangi bir ödeneğin koymadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.