Asgari Ücrette Vergi Kalkıyor

Asgari Ücrette Vergi Kalkıyor

KamuAjans.Com-Hükümet, düşük ücretlileri sevindirecek çalışma başlattı. Gelir vergisinde ilk dilim olan yüzde 15'lik oranın yüzde 10'a indirilmesi veya asgari ücretten kesinti yapılmaması değerlendiriliyor.

Yücel KAYAOĞLU

Hükümet, Gelir Vergisi tarife ve oranlarının düşük gelirliler lehine değiştirilmesi için düğmeye bastı. Hükümetin ekonomi kurmayları özellikle, asgari ücretin vergi dışı tutulması seçeneği üzerinde duruyor. Hükümetin 180 günlük eylem planı hazırlıkları kapsamında, bir önceki Bakanlar Kurulunda Maliye Bakanı Naci Ağbal, gündeme getirecekleri yeni Gelir Vergisi Tasarısı hakkında bir sunum yapmıştı. Bu sunum sırasında Başbakan araya girerek "Tasarıdan vatandaşın faydası ne? Yasa çıktığında vatandaş ne kazanacak? Vatandaşın lehine olacak düzenlemelere odaklanalım" demişti.

Başbakanın talimatı üzerine, geçtiğimiz günlerde tasarının bir kez daha Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündemine geldiği öğrenildi. Kurulda, gelir vergisi kesintilerinde düşük ücretlilerin vergi kapsamı dışında tutulmasına yönelik öneriler masaya yatırıldı. Meclis'in ekimde başlayacak yeni dönemde gündeme getirilmesi planlanan tasarı ile düşük ücretlilerin gelir vergisi kapsamında dışında tutulması hedefleniyor.

İKİ ALTERNATİF

İki alternatif üzerinde çalışan hükümetin ekonomi kurmayları, gelir vergisinde ilk dilim olan yüzde 15'lik oranın yüzde 10'a indirilmesi veya asgari ücretin yıllık toplam matrahının gelir vergisi kapsamında tutulması seçeneklerini değerlendiriyor. Maliye Bakanlığı belli bir miktarın altındaki ücretlerden vergi alınmaması veya Gelir Vergisinde ilk dilimin aşağı çekilmesi konusunda devletin uğrayacağı vergi geliri kaybını da dikkate alarak, yapacağı çalışmayı önümüzdeki günlerde yeniden Bakanlar Kurulunun gündemine getirecek.



Türkiye 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.