Akıllı Telefonlara Bandrol Vergisi

Akıllı Telefonlara Bandrol Vergisi

KamuAjans.Com-Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen telefonlara TRT bandrolü zammı yürülüğe girdi.Telefon satışında taksit kaldırıldıktan sonra satışlarda yaşanan düşüşe bir darbede bandrol vergisiyle geldi.Bundan önce üzerinde radyo alıcısı olan cihazlardan alınan TRT bandrolü vergisi yenilenen yasa ile artık internete bağlanabilen tüm cihazlar için geçerli sayıldı.

Teknolojinin önemli pazarlarından olan ülkemizde kredi kartına taksitle telefon satışı çıkarılan yasa ile yasaklanmıştı.Yaşanan bu gelişmeden sonra telefon meraklıları azaltsada bitiremeyen bu sistem farklı formüllerle cihazları almaya yenilemeye devam etti.Vergi oranları yüzünden 2 katı fiyata gelen telefonlara bir vergi daha eklenerek TRT bandrol vergisi alınmaya başladı.Önceki zamanlarda radyo alıcısı olan cihazlardan alınan bu vergi artık internete bağlanan her cihazdan alınacağı kararına varıldı.

Telefon satışlarında gerileme yaşatacağı düşünülen bu uygulamaya karşı firmaların ne tür kampanyalar düzenleyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.500 liralık cihazın fiyatının TRT bandrolü sonrası 620 liraya çıkacağı düşünüldüğünde bu durumun telefon sahibi olmak isteyenleri etkileyeceği konusunda ortak düşünce hakim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.