2.5 Milyon Esnafa 3 Müjde

2.5 Milyon Esnafa 3 Müjde

KamuAjans.Com-Hükümet, esnafa sicil affı getiriyor. Kara listeden çıkan sıfır faizli krediden ve İşsizlik Fonu’ndan yararlanabilecekHükümetten 2.5 milyon esnafa üç müjdeli haber birden geldi. Yaklaşık 1 milyon 600 bin esnafın sicili temizlenecek. Kara listede tek bir esnaf kalmayacak. Esnafın krediye erişiminin önündeki tüm engeller kalkacak. Kara listeden çıkan ekonomik paket kapsamında verilecek 50 bin liralık, bir yıl ödemesiz, sıfır faizli krediden yararlanabilecek. Esnafın da İşsizlik Fonu'ndan yararla

BEYAZ SAYFA AÇILIYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf için beyaz bir sayfa açacaklarını belirtti. Tüfenkci, sicil affına ilişkin düzenlemeyi önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacakları mesajını verirken, "Esasında banka riskini kendi tarafına aldığı için sicil affının daha kolay çıkma imkânı var. Burada numaradan bir sicil affı istemiyoruz. Taşın altına elimi koyuyorum" diye konuştu. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise sicil affı uygulamasının 1 milyon 600 bin esnafın yararlanacağı bir sistem olacağını söyledi. Palandöken, "Can suyu kredisi, sicil affı ve Fon'dan yararlanma imkânı esnafı motive edecek" dedi.

MOTİVE OLACAKLAR

Bugüne kadar faizlerde ciddi düşüş yaşandığını hatırlatan Palandöken, şöyle konuştu: "Ancak esnaf kredi kullanamıyordu. Ekonominin çarklarının dönmesi için etkin bir sicil affı gerekiyordu. Çünkü bankalar esnafa sicillerine göre kredi veriyor. Atılan bu adım ekonominin çarklarını hareketlendirecek. Can suyu kredisi çok önemli." Esnafın İşsizlik Fonu'ndan yararlandırılmasına ilişkin adımın da çok önemli olduğunu dile getiren Palandöken, "Esnafa güven gelecek, motive edecek" dedi. Palandöken, İşsizlik Fonu ödeneklerinin ekonomide otomatik olarak istikrar sağladığını ifade ederek, işsiz vatandaşların rahat edebilmesi için ödenek tutarı ve süresinin artırılması gerektiğini söyledi. Palandöken, "Böyle bir adım çiftçiden, esnaftan alışverişin de artmasını sağlar. İşsiz vatandaşın zaten lüks harcaması olmaz" dedi.

İŞSİZLİK FONU'NU KULLANMA İMKÂNI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da, esnafın İşsizlik Fonu'ndan yararlanması için çalışma başlattı. İşsizlik Fonu'na ilişkin çalışma Bakanlar Kurulu'na sunularak son şekli verilecek. Esnaf fona katkı verecek, devlet de destek sağlayacak. Kısa sürede kamuoyuna açıklanacak düzenleme ile dükkânını, mağazasını kapatan esnaf da işsiz kaldığında işsizlik aylığı alabilecek. Esnafların defterini yıl sonu tasdik ettirme zorunluluğu kaldırılacak. Böylece esnaf yıl sonunda kapı kapı dolaşarak defter onaylatmak durumunda kalmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.